Thursday, March 6, 2008

hello matahari, saya sudah okay...

hello, matahari.
malam tadi saya sudah makan.
tidak banyak. tapi okaylah.

sudah tiga hari tidak meratap.
ada sedikit. tapi okay jugalah.

sedang buat apa matahari? sihatkah? sudah makan? tidur kamu cukup? kerja kamu seronok? kawan2 kita baik? jangan sunyi, ya matahari. bukan kamu untuk berhancur, itu kan saya.

dan sekarang saya sudah okay.

*diam*

ye ye je, kan?
haha.

matahari, kamu dapat rasa saya bohong ye?
sikit2lah...
:)

saya sudah senyum, tau.
bukan kerana sudah lupa pada semua. tidak.
tapi saya sudah senyum kerana saya sudah belajar untuk redha.

susah, tau, matahari.
sebab sakitnya di dalam hati.
tidak ada ubat.
tidak ada penawar.

cuma ada sakit.

harapnya kamu tidak dibiarkan tuhan untuk bersunyi.
semoga dunia baru kamu lebih ceria dan berseri.
biarlah kamu bergembira seperti biasa.

hmm. entri2 mulai hari ini akan aku seru dengan nafas lebih gagah. semoga aku kuat.
kamu mahu aku kuat, kan, matahari?
maka aku akan beri.

kawan2 kita sangat manis. kembali memegang tulang belakang mendongak ke langit. menyekang biji mata saya bila mahu dipejam.

sudah tidak ada harapan, matahari.
cuma doa setiap keindahan untuk kamu.
cuma doa.
sekadar itu.

kepada mike, betapa saya menghormati kamu berlebih lagi. terima kasih kerana sudi memberi rasa pada saya malam tadi. tapi sedikit2lah ye. saya cuba untuk kembali tegak.

hmm...
ada cadangan untuk berhenti menulis di puisitepijalan. bagaimana ya, matahari? sudahlah saya tidak bisa meluah rasa pada wajah indah kamu, haruskah saya diamkan semua dan silangkan lengan di belakang?

jika bisa, izinkan saya terus menulis...
tapi kamu entah baca atau tidak pun.
:)

pada pembaca di luar sana, saya sgt terharu mengetahui ada yang sudi memberi 5 minit anda pada seseorang yang tidak releven seperti saya.

maaf andai setiap nasihat dan kata2 terbiar tanpa balas. degil saya melawan kata2 semangat kamu, yang membikin kamu jadi benci, mungkin.

sedikit2, ya?

selamat tidur mentari.
jgn sampai habis cahaya kamu beri pada dunia.

simpan sedikit untuk kamu sendiri.

8 comments:

ainfazrin said...

hello kak fynn, nah, ni utk akak.

=)

jaga diri ya.

kambeng7 said...

http://www.youtube.com/watch?v=YezM9gntv54

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi....
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... kan baik baik saja
Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah....
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah
Reff
Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

weirdwEEda said...

jangan mcm tu,setiap entry kamu di blog ini penawar hati saya..jangan berhenti menulis,setiap hari membaca blog kamu adalah kemestian untuk saya so please...jangan berhenti,kamu masih ada kami disini,biarpun kita tak pernah saling bertemu muka..tapi saya anggap kamu kawan teristimewa..sebab dari tulisan kamu saya tahu,jiwa kacau ini bukan saya sahaja yang rasa..masih ada kawan untuk berkongsi air mata..kuat fynn,jangan mudah mengalah!saya tahu kamu kuat dari yang kamu sangka... :)

saya sayang kamu kawan..

ira said...

kak fynn kuat
kak fynn tabah

saya kagum

bisikan gila said...

memangnya diri ini kagum dgn semangat dan tabahnya hati anda.
:)
jgn berhenti menulis plis.

Hanna The Belgariad said...

letting go is the hardest thing in the world.
seriously fynn, u are a one strong girl and i salute you for letting him go.
Keep on being strong.
takpe fynn..aku jugak keseorangan di kuala lumpur bandar berlumpur nih..

Alyea said...

'saya okey'.aku slalu begitu.jadi kuat bukan senang kan.

dianE said...

you.found ur blog.

darn.so sad.

im so sorry bout ur matahari.

im sure,its for da best kn?

u do tk cr yea.