Wednesday, November 19, 2008

nama saya damien.

hai kawan2!!!!

nama saya damien! saya suka makan tuna. saya tidak suka biskut sebab gigi saya belum kuat.

itu mami dan dedi saya. mereka jumpa saya ketika mereka makan di sebuah kedai makan di jengka, pahang. ketika itu, saya sangat kurus dan tidak bermaya. jari2 saya kotor, telinga saya ada banyak daki dan mulut saya sangat berbau.

dedi yang nampak saya dahulu. dia cuit mami dan buatkan mami lihat saya. saya rasa mami terus suka pada saya kerana sebaik itu, dia terus bercakap dengan suara yang paling nyaring sahaja.

seperti

"eeeeeeeeeeeeeee siannyeeeeeeeeeeeeeeeeee"
"alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa plisssssssssssssssss"
dan
"boleh la sayaaaaaaaaaaaaangggggggggggg"

saya rasa dedi tidak suka saya pada masa itu. sebab dia cuma jeling dan merenung saya. suara dia pula sgt rendah tonanya. juga pendek2.

seperti

"em"
"tsk"
atau
"ish"

saya rasa dedi terlalu cintakan mami, kerana tetap, dedi mengizinkan mami untuk mengambil saya yang sudah pun berlari ke bawah dapur.

terbongkok2 mami kejarkan saya dan capaikan saya yang bersembunyi. saya rasa mami sudah betul2 tidak betul. kesian dia. bila dapat sentuh saya dan pegang, mami menjadi semakin saiko. dia berbual dengan saya macam budak kecil, walaupun saya faham bahasa orang besar.

tapi tidak apalah. saya suka juga dimanja2.

ketika itu ada uncle azim dan uncle bajau juga. saya tahu dari pandangan mereka yang mereka juga sukakan saya. seperti mami, mereka berbual dengan saya dengan suara anak kecil juga.

hahaha.

keluar dari jengka, saya terpaksa ikut mami dan dedi ke kolalumpow. kami tidur di hotel sempit, saya terpaksa tidur di jamban. mami beri saya makan tuna yang uncle azim belikan. saya sangat suka dan bahagia.

walaupun tidur di dalam kotak, tapi ada orang untuk belai2 saya. saya suka digosok2 di bawah leher dan digeletek di bawah perut. saya tidak boleh blah. wuhuhu, lazat. uyeh.

saya berkelakuan sangat baik sepanjang perjalanan. dedi mula pegang saya sikit. tapi tidak banyak. rupa2nya dedi alah pada kucing. maka saya tidak boleh kotor. bulu saya mesti selalu kemas.

sampai di nilai, dedi belikan saya rumah! dia beri saya makanan yang bagus2. tempat tidur yang selesa. heeeee.

saya akan cuba untuk tidak bermain2 kotor lagi.
sebab saya sayang dedi.
saya tahu dia pun sayang saya, walau pun dia tamau tunjuk.

terima kasih, tuhan. sebab sekarang saya sudah ada mami dan dedi, atuk dan wan. mereka pun baik sangat sama saya. saya harap saya jumpa uncle azim dan uncle bajau nanti.

tapi setakat apa yang ada,
saya sudah sangat hepi.

lihatlah mami dan dedi dengan saya!
saya manja, kan?

bila saya besar, saya mau jadi macam dedi!
hensem, hitam dan bermisai.

ini mami saya. biasanya saya tidak faham dia cakap apa. tapi saya dan dedi layankan sahaja.
dedi selalu cakap mami suka membebel, jadi anggukkan saja.


babai, kawan2!!!!
kalau jumpa saya, geletek bawah perut tau!!!
wuhuhuhuhu. uyeh!!!

54 comments:

akiss said...

heeeee.. comel sangat oke! tahniah kerana berjaya selamatkan hidup ank kucin ni.

ainfazrin said...

subhanallah. kak, chomelnyaaaaaaaaaaaa damien!

HANA bUdaK cEkElAt said...

the kitten is so sweet...
moga-moga berkat menyayanginya, kak fyn diperawalkan rezeki menerima cahaya mata..

;p ;p

missbellachicaboom said...

waahh!
rase mcm bebetul kucing yang type.

adilahalim ; said...

serious comel mami n dedi.
huih,jeles ah!

:D

MaNuSiA_RuMiT said...

tahniah kak fynn kerana berjaya menjadi mummy kucing...

farah rosni said...

comel gilaaa!

syahirah said...

chomel nye damien tu kak fynn..
gebu lah beliau tu!
(:

afy sufy. said...

cumell sangat!!

semua comel..

damien, mami n dedi!!

Erina said...

alalala..comeynye damien! geram je tgk..rase cam nak picit2 je! semoga jadik mami & dedi yang baik =)

farhanaLicious said...

cumel gilak. haih! rindu kucen saya.

eza erneza said...

hehe comei giler ha cat tu..hehe sy pon ske kucing..mcmane fynn bersihkan dia??wah2 nak jugak cat mcm tu..heh

Aisyah Rozi said...

ohmaigod. comel gle ye kamu nih! padanla mami suka sangat pada kamu! xD

eisya said...

comelnyer tucink tu.. :)

schuhz m. said...

OH MY GODDDD. bagi i lah kak fynn.

si hidung besar said...

gawddd
comelnya!!!!
*___*

obor obor said...

comei

aVe said...

wowwwwwwwww.. kiyut nyeee..

~mademoiselle hana~ said...

owh!!!!!damn cute!berhati2.kalau saya berjumpa damien,saya akan kidnap.hehe.

kell said...

chomel giler anak korang!
semoge damien cepat2 dapat adik..(manusia lah)
hehehe..

amin!re

pjoe said...

owhhh damien!!!
lagu blower's daughter satu!

gila cute hang ni damien

Tya said...

that is seriously the cutest kucing ever. damien, the blogging kitten. haha

*pUrple vi0let* said...

gLew cHumil!!..
kem slm syg kat Damien..
L0L~
:)

cikyin said...

laaahaii
gambar2 itu bikin si damien nmpak bagai model professional!

tomeyyy nyerrr!!!

Ladynoe said...

aaaaaaa! teringat Net masa mula-mula jumpa kat pasar dulu! hahahaha!

Miss fynn, kalau nak kasi bulu dia berkilat dan sehat, kasik dia makan vitamin. Vitamin tu macam coklat la bagi kucing ni. Kat petshop ada! satu rm28 inggit je. Tahan berbulan-bulan!

Z said...

OMG cute gila k Damien.

kittens are so active and lovable kan kan kan

kitten saya, Miss Kappa suka guling guling eee comelnyaaaa ciptaan Tuhan!

waniee said...

CUTENYE DAMIEN!!!! omg geramm sgtt soo sooo cuteeeeeeeeeeeee!! *pinches ur cheeks!!! kuci2 daguu gletek perottt uuuuyehhh!!!!

n u r i d r i n said...

comelnyaaaa!

i love me said...

aaarghh..itu comel sgt!
fyi, kucing kat jengka byk comel2.
dulu i ade amik satu anak kucing yg comel + gebu kat sana jugak.
tp series kucing itu sgt comel.

Ayyman Rahim. said...

Come gila kutt

gnOlazOOra said...

cumiL nye kamoo ber3! peace =). mmg macam meOOw yg taip blog ni....uyeehhh ~ +_+

Zaini said...

*geletek geletek*

akma....L said...

hik3!! besh ade kucing.. dulu ade baby kucing mcm damien jgk.. kte bg name die buncit.. skrg dah xde.. huhu~ a story wayback to 2001.. 7 years dah blalu. huhu~

dina said...

huk aloh... tomeynya dia.... kucikuci

tynaizat said...

shumeyyyyyyyyyyyyynye damien!
pandai pulak pose.
ayo.

nafasdunia said...

damien really enjoys the photoshoot! :) hik3.. adorable..

nur annysa said...

comelnyaa !

ML Amnesia said...

alaaaaaaaaaa.
coooooommmmmeeeellllnya.
:D

saya suka tapi saya takut.
ahha!

QUYA said...

comel comel!!
geram lah kak Fynn!

Syah Saliman said...

arghhh shit comel gilaaaaaa....
damien ni betina kan?comel aaaa shit kucing luar bandar lawa betol..........
tunggu dia besar perrghh tak sabar gomoh2 tidur sama perrghhhhhhhhhh

-chika- said...

cumelnye damien k fynn!!!!!
nk pnjm boley?
pnhjm je..
teehee~=p

Yuna said...

ya allah comel nye fynnnnn.
mami dedi kucing semua lah comel. good to see you're doing alright!! miss you loads fynn.

drugbuddy said...

geram!

Gurik.dan.gaban. said...

gawd!!!
comehnye...
ase nak geget je pale damien..
huk...

Miko Yamaguchi said...

kak fynn, saya mau kuceng tu bole? :D

ledisordre said...

*bangga*

mollyjinxed said...

ahaha.. sgt suka yg last pic.. nampak damien sgt gembira

hehehe

princess ochs said...

chumel giler damien!!

iYda Juhar said...

yer.
damien memang cute.
ahakkkksssss.
(;

.aina said...

kak!
aku suka sgt blog kucen ini.

Allah shj yang boleh balas kebaikan mu.

mak aku kata, kucen akan doakan yang tebaek utk tuannya.

HunnyBunny said...

mane u bli damien nye necklace ek?i pn nk bli utk kucing2 ku

*damien is so cute..jgn lupa bwk dewormed and vaccine :)

Zeelicious MeowMeow said...

damien nak ada misai macam dedi?
tu sudah bermisai panjang2 tu, manakan mau macam mana lagi ni..heh.. :D
chumel sungguh damien..me likey! :)

scenenseen said...

i feel like crying... cause i actually read about damien backwards. flashback mode...from the time he's gone to the time you first found him... eshhh... nak nangis.. you did a noble thing to find him...

♥ Aimi Rashid said...

comellllnye u damiennn! geram mau gigit haha.