Friday, May 11, 2012

baru perasan

aku baru perasan.

aku xada gambar pegang skrol.
sbb hari graduasi jatuh hari kerja.
abah kena bawa bas sekolah.

aku naik pentas,
turun,
terus masuk ofis.
kerja macam biasa.

aku juga baru perasan.

aku xada gambar kawen.
yang baju bersalin2.
cuma kawan2 tolong ambil.

aku nikah,
salam2 sedara,
nak makan tak cukup,
aku dgn suami pergi makan marrybrown.

aku baru perasan.
aku xbanyak simpan gambar.

aku baru perasan.
aku tak suka tgk muka sendiri.

4 comments:

fnr said...

y not?

Ahmad Arba'in Ali said...

ayat yang terakhir tu. SAMA.

Maher said...

lagi bagus, sebab, mmg ada larangan pun untuk bergambar.

apa yang ada di dunia maya ni, tak real. sangat tak real dibandingkan dunia sebenar.

mungkin kalau tak ada tv, media, kamera dslr, internet....kita akan jadi 'true human' kot. berkomunikasi face to face dan hidup tak kompleks sangat.

nuffy.mahdi said...

x minat orang amek gambar kita..so slalu kita amek gambar sendiri..hehe