Saturday, December 27, 2008

yang ini PATUT dibunuh!

aku tidak peduli apa juga kategori engkau dari perspektif fahaman agama engkau.
modernist, non-extremist, liberalist, wateverfak-ist engkau.

kalau pun engkau benci sekali sama agama ini,
yang hendak kau lelong2kan agama ini,
do us all a favour,

kenalkan diri engkau pada dunia dengan nama bukan islam engkau.

carla, doris, michelle, whoeverfak yang kau gemar.
nama baru yang kau baptiskan untuk kepala hotak engkau yang aku amat harapkan digelegakkan dengan besi cair satu hari nanti.

kalau betina ini yang dirodok kepalanya, dibiarkan seminggu bangkainya, diabaikan berulat lama2, aku takkan peduli langsung.

http://adibahahmad.blogspot.com/

aku tau aku tidak sempurna.
tapi cinta aku pada tuhan, pada kekasihnya, pada agama ini,
tidak perlu kau soal2kan tentangnya.

tuhan,
aku pohon dilindungkan dari kesesatan kemodernan ini.

ps: lepas aku fikir2kan, aku yakin ini propaganda sesebuah pihak. dari tulisannya, nampak tonasi tidak sejajar, cara tulisan yang agak tidak konsisten. memberi makna, penulis adalah rekaan semata2. sebulan 32 entri? sumthin is wrong. apa2 pun, blog itu kurang ajar.

pesan lagi: minta sangat pada kamu2 yang masih belum berapa banyak membaca buku2 teologi, yang masih banyak soalan ttg agama, usah baca artikel2 pautan dan follower dia. takut anda ada hesitasi ttg kesyumulan agama kita.

68 comments:

C.E.@ said...

kakak,aku acu muncung senapang dan kakak tarik picunya,lantak berderai hati dengki berdarah laknat itu.

Subhanallah..manusia tiada adap.

fazzy said...

OMG kak fynn~
bru bukak blog itu betine~
bangsa n agama ape die tu???
*tepuk dahi*

asybedazzle said...

sy sokong.
memang tak patut wujud orang
macamtuh. sesuka hati nak menghina.
dia ingat dia siapa, tuhan ke.
taubat la sebelum kubur memanggil.

Farhana. said...

gilee....mmg mengucap panjang laaaaaa........nau'zubillah...

kite doa pd Allah bg petunjuk kat die atas dunia ni...

mmg bangang btol

k.A said...

Ya Allah..
betulke org islam tu?

amoi chantek said...

kawan aku br bagi tadi.. tadi malam pun baru masuk berita kan? blog neh la..?

profile tipu jew kowt tuh.. yang buat tuh siapa ya? takkan nak letak identiti betul

miss bobby said...

kakanda. pada pendapatan aku dia bukan Islam. tapi guna nama Adibah.
gambar Adibah juga palsu.

aku rasa mau tracking dia sampai dapat.

rasa tercabar mau sepak muka. jahanam.

sialan. aku benar-benar marah.

aku said...

semoga dia dilaknat tuhan.

ameen.

TingTong said...

mengucap beratus kali bile bkk blog betine lahanat tu.

knape mesti mcm tu?

mohdZulhelmy said...

siapa manusia laknat tu?
ayuh bunuh

AiniHasanah said...

shameless betul!

Sue Anna Joe said...

Thanks for sharing this one, I'm spreading it, and asking people to flag the blog.

nami o fish said...

hmm..lost my words.
tak tau nak cakap ape lagi.

somehow i rasa si adibah ni didajalkan,maybe.tapi kalau betul la si adibah ni yang tulis ni semua,tak tau la ape nak cakap.

Farhana. said...

kak fynn...jom flag blog tu ramai2....adeh

maira.adreanna said...

dah bukak blog itu. yakin sgt tuh mesti propaganda bodoh nak sesatkan orang2 kite. sungguh menyesakkan dada. SubhanAllah.

Anonymous said...

mari kita flag blog itu..

perempuan yg bernama adibah dikhabarkan (hanya tuhan yg tahu) bukan dia yg create that site tp manusia yg mendendami dirinya ..

p/s:apabila tgk picture2 itu rasa gila tersentuh,berderau naik liang roma.. ya Allah jauhkan hati ini dari manusia2 sesat .. terasa takut dgn keadaan ini..

zeera said...

kurang ajar gile minah tuh. takat name je melayu tp mcm gaban. adoi. bunuh je

hannah.banana said...

Ya Allah,
i rasa betul2 nak muntah looking at the pics.
how could someone be so *insert swear word here*

.::jarjar::. said...

as what i commentted at sueanna's blog...rasa seperti perlu disamak diri aku ni setelah singgah ke blog betine itu...dia adalah babi hina yg sebenar...

Ladynoe said...

Apa kita nak buat ni fynn?

Panasnya hati.

fishballisme said...

Sebenarnya bukan salah dia pon.. ada orang yg aniaya dia... tak mungkin dia nak paparkan no. hp nya?

durian said...

fynn..


u are one of the famous name. do teach your follower how to flag that bitch.

sue anna joe sudah ajar.

aku pun baru belajar mcmane nak flag.

tq. may Allah protects us.

2 sudu kecik said...

mmg patot ambil tindakan..
isu agama jgn di ambil remeh..
kaky fynn..kalo nak g perang dgn dia nak ikot erh..

capullet360 said...

itu celaka namanya...
sangat binatang...
patut tikam saja....
manusia sialan....
ada lagi manusia macam 2 zaman ni.
sumpah aku hina dia...
mati seksa...

cik serabut said...

dia sudah delete entri itu

Shemmi said...

ye ,
kita patut marah..
tapi jangan sampai melatah..
melatah tak tentu pasal..
"pihak sebelah sana" tu tunggu masa nak tgk kita melatah...

*apsal xleh bukak blog tu?*

bawangmerah said...

kak fynn,
sy dah highlight, ctrl c and ctrl v blog tu.
blog tu dh takde.
*tak sempat nak tengok* =(

datin zinnia said...

..kKAK..
..NAPE SAYE LINK TAK BOLEH PON?..
..ADEKAH SUDAH PUPUS?..

::shylicious:: said...

kak fynn.

dh tak dapat reach dah page dia.:(

but, its for good right.:)

HuMaIrAh said...

hi fynn,

saya buka blog adibah masih available 3 jam lepas ( 10 pm - waktu Ireland) , baru sekejap bukak , blog pengecut "yg ini patut dibunuh" has been removed.

manusia macam itu pun ada di bumi Allah nie...

Salam dari Ireland
Humairah ..

Ruchiano said...

kak fynn

die suda remove la..tasempat nabaca

syfadh said...
This comment has been removed by the author.
~Princess of Pisces~ said...

ala kak fynn.. Shie try bukak pagi ni dh xde la. Nape ek, dgn blog tu?

Qasiyh said...

kakak...
die dah remove la blog tu...
can u plss share with us ape yg die dah tulis?

Amy-Wan said...

blog 2 dh kna delete mungkin...xde dh...but dpt tgk smlm..mmg membencikn...

Rubina Yunal said...

aha, this one yg masuk news smlm. sy yakin ini bukan org islam/melayu yang tulis, ini propaganda semata. yang menulis ni batu api, dan bukanlah org yg tinggi education dia dr cara dia bercakap/menulis. kalaupun tak berpendidikan tinggi, saya kira dia bukanlah jenis manusia yg suka pegi skolah. Cara menulisnya bodoh amat!

apapun, laknatullah ni boleh pegi jahanam!

Rubina Yunal said...

p/s: dia claim diri dia berpikiran moden? org primitif zaman neolitik dulu pun takde agaknye fikir mcm dia. Lagi advance ada la..

lizz said...

adoi!terlambat barangkali aku ni. try bukak blog sentot adibah ni nyer blog tp not found plak dah.sengal aku ni.huwahaha!

*teruk sangat ke die nyer entry ek?

omarkhayam said...

manusia zaman skrg, mungkin berakal tapi tak mahu berpikir

*istighfar*

izu ting ting said...

kak dia kata apa kak?

dem dia dh tutup blog dia. x smpat nk tgk.

Hunn said...

Kenapa bila saya paste URL nya dan klik enter, keluar pada google search? :D

Anonymous said...

http://tokbatinsenoi.blogspot.com/

Jeopardize Kaiser said...

hanya cebisan murahan orang kafir untuk memporak-perandakan sesama Islam.

*mengucap tgk gmbr2. moga jgn dterbalikkan akidah org yg melihatnya.nauzubillah.



gamelver.

n u r i d r i n said...

minta jauh dari jadi sebegitu.
minta kuat dan teguh pendirian kita2.

Qasiyh said...

kakak,check out diz blog pastu bg pandangan ok...

http://tokbatinsenoi.blogspot.com/

jannah jalidar said...

mmg patut d bunuh saja!
x tahan!!

sa said...

Ghee tak boleh buka la pula fynn

Ayyman Rahim. said...

Ini tentang orang bodoh kan.

xerutaN Dir said...

manusia sudah makin jauh dari agama... entahlah...

dosa2 dah satu hal, semua manusia sekarang xjauh dari dosa, makin dekat adelah...

tapi for her to write something like that, its was shocking...

murtad dalam islam hukumnya bunuh... tapi kalau mahkamah syariah hukumya? penjara? makin galak la mereka....

Anonymous said...

blog dia dah ditutup... x pasti samada kena banned by the authority @ budak2 hackers malaya punya keje..kalau dia dok post dari rumah dia, mmg boleh dapat tau sapa punya angkara ni..
:SIL:

munirahbahrin said...

jangan salah faham. di dianiaya oleh cina yang bangsat. sila baca justkhai.com

akubisikdisini said...

tolong..aku tak dpt bukak blog itu...
tapi aku da rase geram...

doloh said...

untuk penulis - adibah ahmad

masih tak bersyukur dengan kurniaan tuhan?
tak cukup lagi ke oksigen yang Allah berikan percuma kepada anda?
atau cik adibah ni seekor anak didik iblis yang mendapat suapan dari sisa najis yang kotor?
lu mmg gundik firaun!
lu mati mmg kubur tak terima!
bangsat lu sial!

astaghafirullahalazim..

kalau hidup didunia ini,kau boleh bermegah dengan ape yang ada.
tapi harus diingat kerana diakhirat,kemegahan kau akan jadi satu penghinaan.

moga Allah membuka kembali hati penulis blog itu.

sedarlah dari tidur wahai saudara seislam,
kerana sekarang kafir laknat sering sentiasa memerhati dan menunggu peluang
ambil peluang pada yang lemah,
yang miskin,
bangsa murtad di malaysia dah mencapai ratusan ribu orang.

ramai sekarang mengaku melayu,
islam hanya agama keturunan,
ape yang difikirkan bila duit lebih penting dr agama?
bila kerja didahulukan dari solat?
bila arak dijadikan hidangan berbuka puasa?
bila yang haram dihalalkan??
kenapa jadi ini semua?

kita fikirkan
bila iman samudra dibunuh kita diam?
bila dr.azahari diburu kita biarkan?
tapi kenapa kita menangisi penyingkiran artis realiti?

kenapa?

fikir kembali...

subhanAllah..
astaghafirullahalazim.

aku menulis untuk luahkan kemarahan
walau tidak gah didengar
namun cukup untuk buat semangat ku untuk berjihad pada jalan-Nya
aku rela mati kerana Islam.

maaf kak fynn andai kak fynn marah.
sesungguhnya islam itu mudah.
jangan kita yang memikirnya susah.
fikirkan...

SuhanaSamsuddin. said...

setuju tu kakfynn!

tadi kite terkejut gle bace paper harini psl benda nie..

baru ingt nak carik blog betina nie..

sgt terok kan!

ee...

doloh said...

flag this bog juga

http://tokbatinsenoi.blogspot.com/

aku takleh terima ape yang dia kata..macam sial,mcm takde akal..
aku menangis sebab baca blog nih..ade kafir laknat yang mahu sesatkan kita,yang mahu menjahilkan kita..tolong..aku mohon sumer tolong flag blog tuh..

to kak fyn,tlg buat kasi sumer org flag blog itu..

mohon sangat2.

Anonymous said...

kalau semua orang sumpah seranah dia kat sini, dengan kebencian, maka hancurlah lah hidup dia.
hal hina agama macam ni memang tak boileh kompromi

datin zinnia said...

http://tokbatinsenoi.blogspot.com/

kakak!!!
ini bagaimana??

Pewaris Reformasi said...

fynn,

aku sukar nak komen..tp di ruangan p/s kau sudah cukup untuk itu.

kalau kita faham bagaimana propaganda bergerak dalam sejarah, kau hanya mampu gelakkan propaganda jenis ini :)

klue: ada segerombolan perompak sedang lemas dan perlukan pertolongan.

I.n.t.a.n said...

mari sula dia ramai2!!

pjoe said...

aku tak faham betul la kenapa boleh wujud manusia ignorance mcm ni

sampah gila

tynaizat said...

alah kakak.
da remove la blog tu.
ru nak usha.
apeka jenis manusie tu kakak?
haish.
dunia.

n u r u l said...

lahanat punya orang !

yunnne said...

kakak,
sy ade nk jenguk blog betina ni,tp..

'blog not found'

ade masuk berita kan..
sial tol.

meay. snm said...

http://adibahahmad.blogspot.com

argh! utk blog ini, dah di delete mungkin. argh!

zaty said...

ala die dah tukar link la !!!

Anonymous said...

marah sahaja tiade gunenye...

ayuh ajak kawan2 yang mana nampaknye sudah makin terleka..terbuai dek indahnya dunia..untuk sama2 berubah..

supaya tida lagi yang dua dan tiga seperti ini...

sebuah hadis yang berbunyi..
jika kamu tidak mengambil tahu masalah umat,kamu bukan tergolong dari kalangan mereka
riwayat abu dawud

maaf ya kak fynn kalau komen ini bisa mengguris.langsung saye tidak maksud kan pade sesiapa.sekadar berkongsi sedikit cuma

-sakuranbo-

si sesat yang takut tersesat said...

salaam.
dengan nama tuhan yang maha pengasih, lagi maha penyayang.

66 komen dalam post ini semua membangkitkan kebencian, dan ada setengahnya yang kata nak bunuh/rejam si adibah ahmad ni. tuhan kah kamu semua sampai nak bunuh dia? setiap sesuatu yang terjadi baik yang cantik atau yang buruk itu datang nya dari tuhan. kenal dulu diri dan tuhan sebelum melenting tentang orang lain. adakah si adibah ahmad ni mampu menulis sesuatu yang begitu tanpa keredhaan tuhan? tidak, bukan?bukankah setiap makhluk yang diciptakan oleh tuhan itu bersebab. tuhan kurniakan akal, guna sebaiknya. jangan jadi seperti orang sesat yang takut dirinya tersesat.

semoga cinta akan menggagahkan keharmonian.

fynn jamal said...

salam, si sesat yg takut tersesat,

1) minta perhatikan tarikh entri. ia sebelum diwar2 di suratkhabar dan media. ia saya kepilkan sebelum diterang2kan adibah itu seorang pseudo.

maka kalau saya masih tidak tahu, apakah saya ini jahat kalau saya terlalu kasihkan rasul?

2) di hujung entri, ada saya selitkan yang ini ada kemungkinan propaganda org luar. dan di pangkal tulisan pun saya katakan "tulis nama bukan islam kamu".

jelas, kamu yang tidak berfikir panjang dan menembak sebelum mengacu.

3) minta kamu yang gunakan akal.

sekian.