Wednesday, December 31, 2008

tidak relevan sama sesiapa, melainkan aku.

----------------- iklan -----------------

laptop crash.
hard disk makin penuh.
kemungkinan untuk rosak itu tinggi.

solusi terbaik,
simpan online.

sekali lagi,
ia tidak relevan untuk sesiapa,
kecuali saya.

fynn,
begini, ia bermula:

*runut bunyi imbasan kenangan*

----------------- iklan -----------------

From: tri

nama aku tri. aku nk guna suara marah dan hati kau. bole? aku bukan pemuzik profesional. tapi aku ada tanda lahir kat hati dan perasaan. hati aku jatuh sungai susu tgk kau sampaikan pesanan kat org. kalo kau kesian dgn kehinaan aku ni, dengar la dulu projek demo aku. dulu aku ingat nak guna suara aku sendiri tapi lepas aku fikir2 balik, susah nak perform kalo aku sorang. pastu aku ada terfikir nak cari backup utk main instrument aku tp aku tau nnt aku tak puas sbb aku tak dpt ape yg aku nak. aku tak tau ape aku cakap ni sebenarnya.. takpe lah.. nnt kau reply if ada masa k. nway, aku suka cinta merah.. . .. . .. ... ops lupa.. bye.


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

kau kelakar. aku suka.
aku takde suara. cuma rasa.
terima kasih sebab suka cinta merah. aku goreng sebaik aku dengar beat lagu tu. jadi itu mmg seasli mungkin.

kalu ko suka maksudnya ko bole layan sewel aku. terima kasih lagi dan lagi.
secara jujurnya, aku berbesar hati mau bersama menolong.

kalau ada ym lagi bagus. a_yanz@yahoo.com

salam apa kaba:
fynn.


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

kepala surat. . . . . . . . TERIMA KASIH

aku kelakar. kau suka.

terima kasih fynn. aku senyum. (maybe aku buat2 kelakar kot coz manusia skarang ni ada macam2 cara nak approach ppl.)

memang aku tau kau goreng pon. tu yg aku suka. respect. aku pon suka goreng gak. tp aku suka goreng melody. kau suka goreng lyric. so kita bole combine sampai jadi bungalow.

nway, aku tak slalu online sgt. coz aku bangun pukul 3ptg. then keje kat warung mak aku. sampai 2 pagi.

thanks sbb sudi jadi frame dalam lukisan aku. but melody aku byk sedih, marah n takut skit bunyi dia. bagi aku la. taktau la kalo org dgr happy ke. aku cerita pon tak guna.. bukan nye ko dengar pon lg.

kau sewel. memang. tapi jujur dan ikhlas (i think)

.....

salam kabar baik,
tri


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

kepala surat: TIADA LOGO
(sebab kertas A4 kosong je yg tinggal)

perkara yang palinglah kau harus tahu: aku seorg yg melankolik. maka bunyi dan tone aku selalunya sedih. aku suka kesadisan diri.

makanya, aku pasti banglo kita besar gila, siap ada landskap air terjun yang ada kelisa emas.

aku pun jarang nak dapat online di waktu logik. sbb skang sibuk di lokasi. aku nak dengar lagu kau. dah pergi pun page tri. tp entah, kerana kebodohan aku atau problem teknikal, tak dapat.

sudilah kiranya kau kirim mp3 melalui email.
kalu tanak, aku stalk kau sampai menyampah.

salam mata pancit:
fynn.


----------------- iklan -----------------

Situasi:
EMAIL TERGANTUNG TIDAK BERTALI UNTUK BEBERAPA LAMA.


----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

hey si pengganas cinta!

aku dah jadi dgn hidup kau?
bz?

jom kita bercinta. tapi kau jadi kumbang. aku nak jadi bunga..


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

sedang kepenatan!!


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

kesian kau..

takpelah... kau rehat lah...
mesti byk shoot kan?
maklum lah.. org seni.

aku bosan dan takut sbenarnya...
kalo boleh aku nak tukarkan semua org jadi bisu..
so dunia ni bole senyap seketika..
n aku bole berfikir waras..

kerna...
tuhan marah aku dan tarik semua doa aku yg pernah Dia makbulkan..
maha adil..
mmg patut..
coz aku tak bersyukur.. tp aku sedar tu..
ALHAMDULILLAH... (hanya lafazan) dan aku tak puas.

kalau difikir,
tiada apa yg patut lain.
semua makhluk patut sama rata..
kerna Dia maha ADIL!
mungkin cuma mata aku seorg yg nampak.. ada yg kaya, yg miskin, yg cantik, yg hodoh, yg hina, yg mulia...
tapi sebenarnya itu semua tiada..
semua cantik.
semua hina.
semua berbau busuk.
semua luka.
semua kaya.
semua penipu.
tapi ditempat berbeza..
arghhhhhhhhh!!

yg mengantuk dan sabar menunggu,
tri..
HAZRILFITRI bin HADZIR (waras)


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

aku quote dr satu filem aku tonton:

bila kita minta tuhan berikan kita kesabaran,
adakah kita diberi rasa sabar,
atau peluang untuk menjadi sabar?

bila kita minta tuhan berikan kita cinta,
adakah kita diberi cinta,
atau peluang untuk mengetahui yang mana satu cinta?

---

you see, aku ni pessimis abadi. segala perkara aku benci, aku rasa tak kalih.

tapi bila datang hari waras, aku rasa syukur, sebab aku punya mata tak macam mata orang lain.

mata aku nampak apa yang org lain tidak.
hati aku sedar perkara yang orang tak perasaan.

ada masa aku pun rasa nak gila.
banyak masa org yg kata aku gila.

tapi kita saja yang kenal dan mengerti apa yg sedang terjadi, kan?
kuat semangat, tri!!

kau nak berbual lagi, terus saja. aku suka mendengar.

fynn.


----------------- iklan -----------------

Situasi:
DIA HILANG LAGI. BERMINGGU2.


----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

kau perform hari sabtu pkl brapa? nak kena pakai cantik2 tak?


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

merepek.
biasa2 aja.

aku perform jam 5 lebihan.


----------------- iklan -----------------

Situasi:
SEMINGGU DUA (MUNGKIN TIGA) KEMUDIAN.

----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

1.kau sihat?
2.bz?
3.ada benda best nak cerita kat aku?
4.shooting ok?
5.ada lagu best nk recommend?

hmm.. thanks coz bg email poodien. aku dah email die. n die pon dah reply. dia baik. aku suka. kau pon baik. kau perfom rantai bile? k lah.. aku nk p tido.. mana tau tuhan bagi lagu baru dlm mimpi aku. takde la bosan sgt.. kau take care. jgn makan. jgn mkn byk. aku tau kau suka masak.. k. see you when i see you.. kau sejahtera.


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

1. aku penat.
2. aku bz.
3. citer best tadek. just rasa nak bantai org. dats all.
4. shooting lama stop dah.
5. banyak. tapi kat ym la.

takpe. aku kasi email kat poodien bukan susah. cut n pes jek. hope u'll come to my performance in rantai 2007. hari sabtu petang.

datang datang datang


----------------- iklan -----------------

Situasi:
DIA HILANG. LAGI.


----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

tuhan bagi apa kat hidup kau selama aku tiada dlm keringat kau?

tuhan bg aku melody yg best dan bunyi yg teliti.. aku bersyukur gile! lama gila tak msg kau.. kau sihat? lostgen show apa crita?


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

lama gila tidak bicara.
lost gen mungkin perform mungkin tidak.
ada masalah jadual.

tp itu hari di MCPA dan tanchap, saya bikin 40% menangis.
saya sekali menitis airmata.

kamu tidak ada.
hmm..


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

tangisan karya ke?

ada video tak? nak tgk.. pls.. saya mmg sukakan tangisan..
nway, if let say saya dikasihani ke lost gen utk bermusik, saya juga berharap kamu akan kesana bermusik.. kerna ada coretan untuk kamu. aku alunkannya dgn bunyi guitar dan ceilo.. but kawan kamu poodien masih belom memberi kata2 noktah. nway, mana kamu tahu yang saya tiada? saya ada.


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

doalah speaker saya elok. nak edit video pon tak boleh.
haih...

dengan besar hati, saya mahu!

kamu ada?
jadi kamu tahu hari itu begitu emosi buat rata2 yang ada di situ?


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

hehe... saya tipu. saya tiada.
nway, if posibble, may i hav poodien number.. coz i hate talking in email.. its hard 4 me to reply him.. kalo boleh la..

tq..


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

tidak ada la pula. maaf.
jahat. tipu2 awal muharram


----------------- iklan -----------------

Situasi:
HILANG LEBIH TIGA BULAN. MUNGKIN EMPAT. NAN TIBA2 --


----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

kamu sihat?
bagaimana cinta kamu?
bagaimana resepi masakan baru? haha..
bagaimana berat badan?
bagaimana hujah baru kamu?
mmm... diharap kamu sihat dan dikagumi insan.. terima kasih dengan melayu kamu. aku setia dgnnya. terima kasih.
kamu, apa kamu buat kalo kamu rasa sunyi satu? rasa memerlukan seseorang yg sesiapa. ntah. aku terasa sgt skrg ni. nak buat apa huh?


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

kamu sihat?
-saya hancur.

bagaimana cinta kamu?
-meranapkan.

bagaimana resepi masakan baru? haha..
-tidakkah kamu tahu memasak dgn hati rosak akan menjahanamkan rasa.

bagaimana berat badan?
-semakin mengeding yg menakutkan.

bagaimana hujah baru kamu?
-tiada.

mmm... diharap kamu sihat dan dikagumi insan.. terima kasih dengan melayu kamu. aku setia dgnnya. terima kasih.
-sihat? sudah tidak. dikagumi? entah ada. melayu? saya juga rosak seperti anak melayu lain.

kamu, apa kamu buat kalo kamu rasa sunyi satu? rasa memerlukan seseorang yg sesiapa. ntah. aku terasa sgt skrg ni. nak buat apa huh?

-tri, bila saya sunyi, saya menulis. tapi yg lebih menakutkan, kadang2 saya tidak dapat bezakan dunia tulisan dan dunia realiti saya. maka menulis tidak berapa bagus.

-ada masa, bila saya sunyi, saya ambil selimut, pasangkan dvd kuat2, dan menangis. kadang2 saya jd sesak nafas kerana tangisan tu. maka menangis juga membahayakan.

-pernah saya bila sunyi, menelefon sesiapa saja, kawan2 rapat terutamanya. tapi biasanya mereka akan melayan di 5 minit pertama. kemudian mereka ada hal sendiri. kadang2 rasa itu akan buat saya jadi lebih rasa tidak ada makna. maka menelefon tidak berapa digalakkan.

tri, saya pun ranap tri. kamu tanya saya, tidak ada maknyanya.

di mana kamu.
fynn.


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

-ya, menulis. benda yg aku baru cuba belajar. aku jarang membaca sebenarnya. hanya belajar dari perhatian dan persoalan. tapi aku rasa aku harus menulis kerna aku susah bergambar. rugi semua memori lepas aku nnt. penting untuk anak2ku nnt..

-menangis. perkara yg sgt suci, mulia dan jujur bg aku. bahagia dalam kesedihan. itu aku. so, aku dah lali dgn tangisan.

-telefon. kini tiada. tidak penting bg aku lagi kerna tiada siapa disini. dulu ada, tu pon top up rm10 bole pakai sebulan. selalu sgt expired. padahal credit ada lagi.

maybe aku bole atasi kesunyian tu jika aku sabar dan lalikannya sehingga ia tiada makna bagi aku. seperti kesedihan tri.

fuhhh.. betapa cantiknya kejadian Allah ini. tak habis kalo difikirkan.
nway, terima kasih dgn balasan. sudi kamu tak sepi.

terimalah kasih ini,
t r i .
-napier, new zealand-


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

satu soalan.
apa kau buat di negeri orang?
kerja? belajar? membawa diri?

bawa pulang sedikit tanah negeri org kalau kau balik ke sini. aku mau lihat, benar kah sama saja.

tri,
kita dah lama kenal. kenapa aku masih tak kenal kau haa?
biasa aku tak berminat nak tahu.

tapi aku rasa, aku nak borak dgn kau lama2.


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

tiga jawapan.
kerja. belajar. membawa diri.

-kerja sebagai petani memetik buah. (buruh)
-belajar bernafas sedalam dalam tentang manusia di negara tercantik didunua.
-membawa diri selepas banyak kali kecundang di malaysiaku.

haha.. disini sama sahaja. tapi aku rasa segar skit. mcm sayuran yg berpeluh didalam gambar. tanah disini lebih merdu bagiku. akan ku siapkan dan bawanya untuk kamu. (suatu hari yg tiada bilanya)

fynn,
aku lagi amat yg paling sgt ingin bertemu kamu dan berceritakan tentang alam. tapi aku takut. takut perasaan kamu itu akan hilang bila2 masa mengikut keadaan. kau mungkin akan ingin berbual semalam. tapi bila tuhan kurniakan sesuatu yg tak memerlukan aku hari ini, perasaan tu akan hilang hari ini juga. juga aku takut menghampakan kamu atau sesiapa. ianya tidak sama seperti bercerita seperti ini. bagi aku, kita semua sama jika nk difikirkan. cuma sejarah, sekitar, dan cara berfikir kita yg membezakan. aku senang dgn kamu mungkin kerana kamu amat perhati dan mengaku dgn semua yg berlaku. tapi aku sebenarnya adalah seorang yg pasif dan diam jika nak digaulkan. pengecut. hanya bercakap besar yg tidak lantang. tapi kamu amat kuat bagiku. kamu diiktiraf sekumpulan makhluk. kamu tetap. dan kamu cantik. dan dulu kamu gemok! haha..

nway, bagaimana ia ranap? ke mana fantasi kamu?


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

"sayuran yg berpeluh di dalam gambar"
deskripsi yang sangat sangat cantik.

kalaulah aku mampu untuk bawa diri, sudah lama aku pergi.
untungnya kamu, tri. tiba2 aku dengki.

aku mahu sekali lari, bina hidup baru, menukar nama, mengganti masa lepas, menjadi seorang yang kunamakan Juwita (nama yang aku sgt mahu dari dulu. klasik. hahah)

dulu ada sekali kita ketemu. di rantai. tapi kamu lari2. aku biarkan saja. sbb aku pun tidak tahu mau bualkan apa. tp jiwa kau sgt halus, tri. tulisan2 kau halus. aku suka. kita harus patut mesti berbual. tentang alam. tentang orang. tentang tentang.

cantik? jauh sekali. ranap? itu aku.

kenapa aku sudah penat dgn fantasi? kerana aku kira, aku seorg di dunia ini, yang mencipta bahagia sendiri, bila org lain memandang aku gila. "hey, fynn. mana ada naga".

ye. setiap hari, yg aku nampak, budak gemuk yang dihenyak2 org itu.

:)


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

fynn,
kamu suka memuji. pandai. sampai aku lupa diri aku siapa.. hehe.

hijrah.
itulah yg dilakukan oleh Rasulullah s.a.w. Baginda mengalu2kannya. jika ingin ke mari, kamu hanya perlukan rm5k untuk tambang. byk peluang disini.. aku akan pulang semula ke malaysia minggu depan untuk buat visa di singapura.. mungkin kalo kamu senang, akan dibualkan..

mencipta bahagia sendiri.. wah! kita sama. tapi belum terungkap lagi dari minda ke mulutku ungkapan seperti itu. terima kasih. 'ungkapan untuk hari ini'.

kenapa aku tak nampak pon? walhal kamulah alasan untuk aku ke rantai. tapi aku tak sempat lihat pementasan kamu kerna ada praktisan. aku tak lari2.

halus. org lain tak nampak itu. mereka hanya berkata yg aku merepek, selalu ke lain, tidak fokus. tetapi rakan aktivis seni aku sahaja yg faham. kami berbual dgn persoalan yg tiada jawapan. kami senyum melihat masyarakat kini. dan kami lari bila di panggil ke pentas. kami hidup terpencil. dan kami telah pun bersendiri sekarang.

fynn,
kau rasa aku nampak naga tak? aku tak ingat. hmm.. aku suka bertemankan kau begini. bercerita bersama di tempat yg paling kita suka. aku fantasikan kamu dgn kehendakku. tiada perlu ditambah dalam kamu. penuh di rupamu yg kosong itu.

terima kasih fynn.
t r i.


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

naga? entah. kau tanya diri sendirilah. pernah kau nampak? aku pernah. milik arwah bonda dan ayahanda aku.

tapi percayalah, tak usah kau cari. tiada yang percaya adanya sang naga. kalau kau sanggup menjadi aku, kau akan dipanggil orang: si gila.

aku bukan penjaja gula bibir. aku berkata apa aku rasa.

tri,
siapa engkau yg sebenar2nya?


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

hmm..
aku rasa kau benar2 ingin tau siapa aku. kerna soalan itu terbit dua kali dari kamu dalam balasbalik subjek ini.

ok.

aku
-hazrilfitri bin hadzir bin mohd yusof.
-azan pertama kudengar pada 30 sept 1984.
-sulung.
-setia 95%, teliti 150%, rajin 40%, ingin tahu 100%, cemburu 80%.
-mmu melaka (kantoi)
-MALAYSIA AIRLINES (berenti)
-pencuci kereta (family business)
-tukang masak (ADAM westrnfood)
-skrg di nu zealand.................
-dadah dan arak adalah teman wanitaku
-sgt pemalu.
-cepat jatuh cinta.
-defensif.
-bahagia bersedih.
-thom yorke dan moloko idolaku.
-guitar, drum, bass, drum machine, sound engineer.

cinta
-single.
-pernah berteman setia cinta satu selama 6 tahun. nurulhuda bt mansor. classmate form 4.
-diputuskan oleh aku dgn aman kerna ingin mencari hidup.
-bercinta dgn-Nya selepas itu.

fynn,
aku tidak gemar berkata tentang diriku sbenarnya. dan aku bukan sesiapa yg istimewa di bawah sini.

SIAPA KAMU? giliran kamu fynn. sgt penting utk aku. jgn ingat aku kenal kamu..


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

aku
-nur affina yanti binti jamalludin
-azan pertama kudengar pada 27 ogos 1982
-anak kedua
-setia 150% (selagi mampu bertahan. dan biasanya aku ini tekun bertahun2), teliti 200%, rajin 50% (terpulang pada perkara), ingin tahu 100%, cemburu 150%.
-uia gombak (belajar dan sekarang mensyarah) tolong rahsia.
-pernah kerja international events, ke china segala. berhenti kerana tidak mahu terus bergelumang sama kerja. kerana aku workaholik.
-pemuisi
-gila memasak
-dadah dan arak tidak pernah
-rokok 1.5 kotak besar setiap hari.
-pemalu sebenarnya
-susah jatuh cinta. bodoh kerana sanggup jd buta.
-defensif dan provokatif di satu masa yg sama.
-bahagia ranap
-tiada idola

cinta
-single.
-pernah berteman selama 6 tahun dgn seorang chauvisnist: mohd syarul bin jamil.dari tingkatan 4. putus kerana dia abusive fizikal dan mental.
-kemudian setahun bersama mohd razzi. putus kerana didera fizikal.
-dua tahun bersama mohd dzul helmy. putus kerana dia tidak peduli terus. hidupnya kerana kawan2 (atau itu yang aku rasa). terbaik, tapi aku buta.
-setahun berteman tapi mesra sama mohd syamsul akmal. tapi diperalat materi dan rasa dibodohkan.
-sekarang meranap kerana tewas dengan mencari naga yg tidak ada.

INI AKU.
pecinta tewas.


----------------- iklan -----------------

Situasi:
HILANG SEMINGGU, KALI INI.


----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

hilang?

----------------- Replied Message -----------------
From: tri

aku? ada.

hanya tak terkata dan sibuk dgn idea kurniaNya di negeri org. n tak sabar nk blk hari jumaat ni. rindu dgn nasib dulu.. dgn masyarakat tepi kain.. dgn wajah ayah ibu.. dgn syurga kecil yg sarat dgn pahatan dan ukiranku di Nilai.. doakan aku selamat jika perlu. siapa nama khabar kamu disana? Afinna Cahaya Juwita sihat kah?


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

tuhan, moga dia selamat.

juwita.
*senyum*
dari dulu aku suka gunakan nama itu sebagai pseudo.
apa aku pernah khabarkan kah?

pulang dgn hati2.


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

terima kasih.

kau memang juwita pon. percayalah.

eh, aku nak try casting. bagi pendapat. aku pernah di arah pergi oleh seorang gayboy bernama jojo. aku takut..

rasakan pengalaman kau..


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

:)
dan juwita itu ada satu spesifikasi situasi?
apa ya?

nak kasi pendapat casting apa?
modelling? karektor?
kau bercakap tidak terang.


----------------- iklan -----------------


Situasi:
DIAM KURANG SEMINGGU.


----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

fynn,

aku nk tanya ni.. nape ramai sgt yg mengalamatkan kau sebagai kakak? aku pon kene panggil kamu kakak ke? sbb aku baru tingkatan 13 tahun ini.


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

sukati kau.
aku suda mau masuk 26.
dan aku bukan jenis perempuan yg kalih dgn umur.

mereka hormat, maka memanggil kakak.
namanya berbahasa.
dan percayalah, masih ramai anak2 kita yg tahu perkataan itu.


----------------- iklan -----------------

Situasi:
HILANG TIGA HARI. DAN BERMULA INI, TEMPOHNYA HARI2.

futnot: ketika ini adalah era ranap aku. pasti ada yang ingat zaman ini.

----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

1. bukan pemalu.
2. berkenyataan sedih selalu.
3. punya peminat.
4. memasak.
5. sangat sibuk
6. sangat sibuk
7. sangat sibuk
8. berkata dgn alat yang dikenali sebagai hati.
9. penyanyi yg melanggar peraturan.
10.dulu gemuk.
11.pernah ingin berbual dgn aku.

markah aku?


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

:)

hey tri.
aku rasa sgt mcm babi skrg.
tah.

tak tahu apa yg aku nak rasa lagi.
tah la.


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

mmm... sorry.

sorry fynn. sorry sbb aku hanya boleh membalas ungkapan 'sorry' yang tidak akan menukar kamu kepada merpati.

sorry fynn. sorry sbb aku tidak tahu samada kamu senyum atau benci jika menjadi merpati.

sorry fynn. sorry sbb aku lupa diri dan memberi harapan yang sebenarnya aku tidak ada apa untuk diberi.

...

jika kita bagaikan lukisan potrait, sudah tentu kamu ku lalaikan dgn warna merah darah kamu. tapi apakan daya aku hanya dapat lihat dan conteng kamu dr lukisan panorama yang cantik, tidak teliti, dan jauh.

aku akan doakan kamu baik.
t r i


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

tri,

untuk seorang yang sdg hanyut (aku), bahasa engkau terlalu membuaikan.

tapi aku senang.

cuma tidak reti berbual.
kau tanyalah. aku jawabkan.


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

yeke? membuaikan?
haha.. kesian kau.

ok lah, aku hargai kata itu..

mmm..

bila next show kamu? dimana? untuk apa atau siapa kamu sampaikan?

...

setakat apa yang kamu tahu dan rasa, apakah dan dimanakah aku patut jadi dan berada?


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

kesian?
kenapa?

bukan aku mengharap apa2 pun.
cumanya, sgt memberi senyum.
dan aku berterima kasih.

next show, 10hb. di UPSI, perak.
25 di annexe, KL

tidak pernah tahu akan membising ttg apa. kerana smuanya freestyle.

bisa engkau send semula lagu yg aku suka itu?


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

tak.. aku salah tafsir kata2 kamu. aku ingat kamu tidak suka dibuai..

sama sama aku terima..

oh, lagu itu. telah digubah semula kerana aku telah mendapat jalan ceritanya. masih tiada chorusnya. bagikan alamat email kamu.


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

fynnjamal82@gmail.com
semakin tidak sabar mahu mendengar lagu itu.

hello, tri.
sihat?


----------------- iklan -----------------

Situasi:
DIA TERUS BAWA AKU KE YAHOO MESSENGER.

aku paling anti sama chatting. aku akan ejek2 sesiapa yang berbual lebih dari 5 minit di ruang perbualan maya yang aku suka katakan bohong2. kelakar, semua itu mendebik kepala sendiri bila aku pecahkan tradisi itu sama dia.

dan selepas seluruh likat gelita malam aku habiskan berbual ttg awan, langit dan deria dengan tri, dia masih tidak sudi untuk meminta talian aku.

dan sehari berlalu.
aku hangit.

sesuatu harus dilakukan.
tapi aku perempuan!

----------------- iklan -----------------


----------------- Replied Message -----------------
From: Miss Fynn

bermula si anak kedua
dengan enam orang adik-adik lelakinya
dengan harapan sifar.

setiapnya lahir pada hari ke tujuh
tiga daripadanya rabun
cuma lima yang terang matanya.

bulan september nanti, mereka berjumpa.

oh ya, mereka semua pengguna dua belas, kerana tiga belas tidak kool.


cari siapa saya.

selamat malam. aku pon tak tahu kenapa aku terus ke pc selepas pulang dari luar. sungguh tidak relevan.


----------------- Replied Message -----------------
From: tri

mmm..

aku dah lama nak soalan ini.. tapi aku takut dgr kata kata '- woih brengsek, kenapa kau tak berhenti2 mintak nombor telefon org aa? kau tak paham ke kau tak menarik?' dan aku tak sangka yang kamu sudi berkawankan aku..

terima kasih, fynn..


----------------- iklan -----------------

futnot:
'woih brengsek, kenapa kau tak berhenti2 mintak nombor telefon org aa? kau tak paham ke kau tak menarik?'


penyataan ini pernah aku tampalkan sebentar di front page myspace; atas masalah segelintir yang tidak berhenti memberi signal berbaur lucah namun langsing tidak menggiurkan.

dan sebenarnya, aku temui email2 ini di dalam hard disk suamiku ketika mencari lagu2 lama untuk aku selitkan sebagai ringtone telefon.

aku terkesima.

romantik juga tri.
cuma diam2.

ee. benci.

55 comments:

chepsmore said...

kagum ngan fynn.kata kata kamu sungguh manis.kalian memang diwujudkan untuk bersama.

MaNuSiA_RuMiT said...

wow...
perjalanan sebuah kisah cinta...

hak3...
semoga bahagia hingga akhir nafas...

=)

chayok2 kak fin..

Noor Amin bin Ahmad said...

aku doa kalian bahagia, sampai bila-bila.

aku juga pecinta yg tewas. tapi aku tak pernah mahu kalah.

kau dan tri, misteri cinta bertemu :)

dan aku mahu menyanyi lagu gembira untuk kamu berdua.

nur aina syaqilah said...

bermula si anak kedua
dengan enam orang adik-adik lelakinya
dengan harapan sifar.

setiapnya lahir pada hari ke tujuh
tiga daripadanya rabun
cuma lima yang terang matanya.

bulan september nanti, mereka berjumpa.

oh ya, mereka semua pengguna dua belas, kerana tiga belas tidak kool.


cari siapa saya.

selamat malam. aku pon tak tahu kenapa aku terus ke pc selepas pulang dari luar. sungguh tidak relevan




kakak berikan nombor kakak pada tri ?
saya cuba cari tapi cuma dapat 9 angka
tapi kalau dapat pun, tiada guna

persoalan kenapa kakak dipanggil kakak oleh ramai orang
mungkin kerana kakak dihormati kerana tulisan kakak

saya juga tak tahu saya seperti kekok kalau bahasakan tri sebagai abang atau abang tri
macam tua sangat je kalau panggil abang

saya panggil kakak kerana 3 sebab

1. saya hormatkan kakak
2. kakak salah satu sumber semangat saya
3. saya sayang kakak !

senyum ;)

kecik said...

sweet!!!!!!!!

;alyeaibrahim said...

kak fynn, diari cinta kamu buat aku jadi teruja. terus berbahagia selamanya. amin.

vidadarisakura said...

fynn...
me *speechless*

huh~

kembar ain fatehah said...

sweet

♥.misz luna.™ said...

wah...suami akak mmg sgt2 la sweet..

tpesona seketika tatkala membaca kata2 sis fynn + ur hubby..

korg mmg di takdirkn bsama sjk azali lg wlupn bbeza umo..

Rubina Yunal said...

omg, you guys really are some match-made-in-heaven!

jodoh, kan? :) mudah-mudahan terus bahagia dan cekal, macam selalu.

salam 1430H kak!

Izzah Abd Malik said...

oh sangat sangat sweet:)moga bahagia infinity, kak, lelaki memang romantis tapi kadang-kadang malu,mungkin. takpun ego:)

Ayyman Rahim. said...

Sangat manis bersama. Woot woot.

si hidung besar said...

tak pernah duga ada hubungan yang semanis ini. cukup manis. selamat berbahagia kak. :)

KhairulAqmal said...

sangat indah. tri&kamu. :)

s y a said...

indah sungguh percintaan kamu berdua. semoga kak fynn terus bahagia bersama mutiara mu. =)

cujen said...

saya sangat cembur membaca kisah cintakamu berdua...
macam citer dongeng..
best la...

anakpakali said...

hi.. feel like saying this..

sangat puitis. tersenyum sorang sorang.

Elmi said...

kak fynn.
kot kalau saya pakai ayat puitis macam tri untuk wani , dia jatuh hati tak?
ahahaha

thanx drop by bagi komen kat blog saya ya?

farah rosni said...

jodoh itu misteri Dia kan?

gulagula said...

subhanallah... memang sangat lah cantik bahasa kedua-duanya...puitis...macam sebuah kisah cinta. unique.

entah lah. saya masih speechless. first time membaca a love story like this that makes me praying for my own. =)

syrkna said...

mmg cinta itu misteri.
u both are meant to be.
indah sungguh kisah cinta kalian.

ur husband is super sweet. :) berbahgialah kamu berdua ya. we'll pray for u.

Wahida Fauzi said...

*menangis* *senyum*
(entri best mcm ni pon buleh nangis hehe)

tynaizat said...

aduhai.
sy same terbuai la akak.
hebat ah abg tri.
simpan semuanye.ROMANTIS.
mesty if dulu2 dy borink2,
dy bace semue tu kan kakak.
hehe.
bestnyeeeeeeeee.

semuge bahagie sentiase kakak!

Sue Anna Joe said...

You guys were meant for eachother. :)

Anonymous said...

sy tahu. kakak takkan heran sy comment ni tp sy hrp kakak herankan.

dh lame sy nk tnye. tntang puisi "anak naga dan dermaga" tu. sy still tk paham! naga ape kakfynn maksodkn?

sorry. sy tak suke utk dikenali. bkn mahu cr pasal.

terime kaseh.

david santos said...

Happy New Year...

cikKakisaizLapan said...
This comment has been removed by the author.
Tkah said...

kak fynn
bestnyer kaurang
bagus berkenalan dulu
kemudian korang bercinta

harap kebahagian kaurang
akan berkekalan
egat peceraian itu
adelah pekara yang paling
ALLAH tak suka.

moga moga kalian bahagia
saye doa kan kaurang dapat kebahagian yang kaurang carik :)

nme sy ct said...

kak fynn pnh g upsi?
utk ape eh?
thun ble?
sori klu byk tye
=)

ojamoja said...

wah tri sama birth date dgn saya la (except the year).

anyways, sungguh unik cara kamu berbicara.semoga hubungan ini berkekalan sehingga nafas terakhir dilepaskan.

misshetrek said...

tri simpan semuanya.
kagum.
xsemua lelaki mcm tu.

n for me,zna yg simpan semuanya.
itu sgt bahagia.

untuk kali kedua zna nk ckp jugak.
teringin nk berbual,tapi kfynn terbang tinggi.

:)

puspasari(= said...

oh sungguh informasi =).hihi. love u kak. ini sgt jiwa.


*happy neu yearrr =DDDDD. (huggg)

aku. said...

tidak terkate.
bebrape minit dihabeskan hanye untuk pertemuan maya yg mengagumkan.
saye tidak bosan..
saye inginkan sambungan..
tp,sudah takdir kalian jumpe di realiti.. syukur.
:)
kakak fynn idola.
trimekasih.
:)

eza erneza said...

1 perkataan..


sweet.

chopstick said...

huuuu...indahnyaa!!!!!!!!!
memang kamu dan tri ditakdirkan untuk saling melengkapi. PERCAYA itu sampai mati ya kak fyn.

kerana saya yakin kami semua yang pernah atau sedang tersirna rasa percaya pada cinta, kembali mencelah bias-bias cahayanya di hati selepas membaca blog kamu.

Monalisa said...

unbelievably sweet. =)

an2blur said...

saya nangis
saya senyum
wonderful..

Amira said...

kak fynn
sgt best. eventho pnt nk bce tp bes..!

fara[the]bugbuster said...

oh fynn,

aku cemburu! sungguh!

jiha said...

chomel nye =)

Schafyzcha El Yahiya said...

Senyum sendiri bila baca entri ni. Saya masih simpan emel-emel hantar dan balas dengan senior di Univ dulu. Siap ada folder khas lagi dalam akaun hotmail. Tapi malangnya, penghujungnya tak berkesudahan macam kak fynn dan Tri.

Saya selesa panggil 'Kak' sebab rasa hormat. :)

Azreen Zzz said...

ececececece...... :)

marina said...

kakak! somell!! sumpahh..

ena doa kakak n tri kekal ok?


Ena pn pnh juga mcm kakak ni..virtual love.. tp tak jadi mcm kakak pn. :(


happily ever after ya?

yOnnA said...

omg kakak..
sumpah sweet!!!

paling sweet part num telefon tu!!! omg!! sangat klasik tau!

afy sufy. said...

aduhaii kak fynn..
sungguh manis skalii..

smoga bbhagia!!

iYda Juhar said...

kamu buat "tergezut".

i n - c h a n said...

tidak sedar air mata mahu mengalir.

wujudnya cinta indah begini

beri saya harapan :)

Anonymous said...

sukeee...
"bahagia kamu sama tri: saya doakan"

d.sapphire

Keanorlinsya said...

Sy pulang ke uni selepas sebulan bercuti. 2junior yg dah sebulan tak ketemu habiskn perbualan bertelingkah dgn jln cerita cinta kak fynn.

mereka mahukan benda yg sama, dan seorg can't get over how ur storyline unfolds.

too well written by Him.

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

memang kak fynn tercipta utk nye..
kagum..sungguh menarik..

semoga berbahagia hingga ke akhir hayat kamu berdua..saya doa kan.. :)

farahcaca said...

hurm.. first tym jumpa real people who use real bahasa melayu puitis in daily lives...

ingtkan dalam novel faisal tehrani jer.

terkesima.

oni said...

bapak aku lahir 27 ogos 1933. ya dia guru bahasa, diam di rumah, pelik aku sampai hari ini mcm mana dia boleh end up jadi guru besar dgn kediaman itu. ya dia bermain muzik, klarinet dlm kugiran zaman 50an dulu. byk dari kisah cinta kamu ni buat aku dekat. ya dari dulu aku baca tulisan2 kamu buat aku sgt dekat. terima kasih fynn.

Enchaoz said...

nak meleleh air mata baca.. sungguh.. lelaki yg berkualiti.. mereka masih wujud di luar sana kan.. =)

Anonymous said...

Ya Tuhan, indahnya.....

Cik Yana said...

baru jumpa entri ni.
alahaiii sweetnya kak fynn ngn abg tri.
msg guna email. ;)
jelesnye ngan akk.
cy tak reti berbahasa indah mcm tu. SALUTE!