Tuesday, March 31, 2009

ini hari senyum.

wahai sayang2ku yang tidak pernah aku tenung matanya;

usah dirisaukan.
aku masih berhijab.

*senyum*

cuma biasalah. ketika ada turun naiknya iman itu, perlu aku luah dan kongsikan, atas dasar pengakuan aku ini manusia biasa yang mmg banyak celanya. kerana aku hendak diketahui sebagai seorang yang jauh sekali ma'sum, bahkan tidak pula eloknya.

lihat betapa selesanya aku meluah peribadi di sini, kerana aku pasti akan ada sahabat2 yang mencintai aku yang sudi meminjamkan doa untuk aku.

hijab tetap cantik untuk aku.
dan untuk kamu, kamu dan kamu.
*senyum lagi*

esok april pertama.
hari lahir along.
aku harap dia dah penat jadi budak2.

*sengih*

april ke lima, aku dan keluarga tri akan ke sipadan dan sampoerna.
seminggu.
aku lupa khabarkan, habib, adik ipar aku, dapat 10A1.

aku tidak tahu apa dia makan. mungkin air rebusan kamus. haha. ayah dan mama terlalu gembira, mereka belanja kami anak-beranak bercuti.

aku ada perasaan hidup semakin akan mula kembali tenang.
tuhan, terima kasih lagi dan lagi.
memang berbaloi sesuatu yang kau namakan sabar itu.

*senyum*

cukup.
bisa tidak kau kekalkan rasa aman ini dalam hati ini?
lama2kan dia biar berbekas dan menetap di seluruh sendi.
amin.

*diam*

dan oh ya.
saya kembali jadi cik tukang bebel.

ucap salam atas aku,
lim kok wing.

68 comments:

-chika- said...

k fynn~
bangge ngn kamu..
n turut tmpg hepi ngn kbhgiaan kamu kakak..
senyumla salu ye..
=)

*say congrats 2 habib yek*

zaidharis said...

dan,
senyum itu sampai padaku =)

.amiey. said...

gud luck kak fynn :)

Omaw Rozduan said...

tersenyum ketika aku membaca ;)

cik bulan. said...

senyum kembali

nn said...

insyaAllah kak fynn. insyaAllah boleh bertahan. saya ramai kawan-kawan yang masih mencuba-cuba. ada juga yang dah berjaya. saya pun masih cuba bertahan. moga Allah kuatkan iman kita semua. Aminn!

uji said...

kalu baca fynn punya tulisan,
mesti aku tersenyum sorang-sorang.
:)

ML; Mohd Loqman said...

dan saya pada April 23.
:D :D

Para Jamaludin said...

syukur. entri ini sungguh tenang sekali. amiin~

farahcaca said...

k.fynn nak start keje jdik lecturer balek ek...?
gud3~!

gudluck and al teh best!!!

(cunh taw g class, attire black and white~)

=) *wink2*

pu3 balqis said...

salam..bagus2..alhamdulillah sgt2.bersyukurlah pada Allah.sebab Allah yang pegang hati2 kita dan masih tak jemu bg kekuatan dan hidayah pada hambaNya.saya juga pernah merasakan itu..

selamat ari lahir buat along..
kak fyn..ada masa jemput ziarah blog..

Nurul The Witch said...

semoga sentiasa dilindungi & disayangi, kak fynn :) *senyum senyum

datin zinnia said...

kakak. rindu kamu.

Syigim said...

posting ni sgt honest. :) saya sgt sgt sgt sgt suka tulisan ms fynn. ur extremely good with words. envy dibuatnye! :)

saja nk bagitau. :) saya dah lama link ur blog to mine. hopefully u dont mind ok..

akubisikdisini said...

fynn,
syukur semua-semuanya..
tapi kan..macam mane pule kesukaan kamu jadi suri rumah bile da jadi tukang bebel kt lim kok wing..
ke buat part time saje meh?
aku bertanye saje ok sbb aku pon rase cam best lak jadi suri rumah..hari2 buat kerja rumah..tunggu suami pulang...dan yang lain lain itu..

afy sufy. said...

weee
kakfynn jdi pensyarah lagii

tahniahh kak fynn
xoxo untukmu
heee

wahh
g semporna n sipadan
siyesli sipadan cntek
rindu sama SABAHtercinta ;D

[siti] said...

huhu.. tahniah, u were born as an educator. Pi mai pi mai tang tu.

n u r i d r i n said...

tahniah!
:)
untung betul mereka-mereka.
cemburu.

HazirahMahadzir said...

wahh..tahniah kakFynn..kembali menjadi tukang bebel!
saya gembira utk kakFynn!!

*hugs*

:) :) :)

Anonymous said...

alhamdulillah. cikgu kembali ;)

naju said...

lim kok wing?

kenapa bukan mmu? dekaaat je tu.
kenapa kak?
kenaaapaaaaaaaaa?

uwaaaaa!

lis said...

wah..lim kok wing??

Azhari Azmi said...

adik ipar 10a1?
wah nice.
sure muka die da jdk empat segi mcm buku.
"FACEBOOK".
lol.

mrberett said...

sabar itu pasti ada balasannya...

semoga hidup dengan lebih tenang :)

Wani Ardy said...

yang. 5 april kamu tak free eh. 2 venus baru ingat nak turun nilai. kalau 4 april? saya dengan ana ada show jam 3. maybe lepas show kami terus ke sana? sila sms boleh ke tak eh!

Hannanika Chan said...

hmm :)
taniah pada adik ipar kamu
kakak
kamu sangat sweet tau!

nurul khairunie said...

welcome to semporna!
=)

joegrimjow said...

wahh
hebatnye
10a1
harap2 anak kite sendiri dapat bnyak 2 la jugak
huhu

Shemmi said...

wah...tahniah untuk adik ipar..
hebat ramuan air rebusan tuh!hehe..syukur pada yang Esa untuk nikmat akal yang hebat..


Fyn,
selamat bercuti!!!!

Tini Rahim said...

wah congrats kak fynn!! lkw dekat je dgn my hse !

Azreen Zzz said...

Like what I replied to your comment in my blog:

You are always good in what you do.

Congrats.

Shaira Amira said...

better than UIA. haha

mentallyaddicted said...

fynn apa kabar kamu? bagaimana semua? aku takde can lagi mau makan di adam western tuh. tunggu bila betul² free aku sampai yeh.

ops, perut aku sudah kelihatan timbul²... ehehehe :P

honey said...

kak fynn tahniah jadi "cik tukang bebel" lg..semoga kak fynn ok sentiase..tahniah utk adik iparmu dan enjoy utk hadiah kejayaannye!

syg kak fynn

*peluk*

Atira Ruslan said...

wah,
akak dah jadi lecturer balik?

jeleznya dekat budak lim kok wing!
hahahha

n a e m a t u l i s m a i l said...

alhamdulillah k.fyn..
terus kuat oke..
congrats for the new job..
mungkin jiwa pndidik ada dlm dr akk
all the best
doakan kami juga

Amna said...

SENYUM dalam hati.

misshetrek said...

mengajar semula?
sape jaga kedai nnti?
tak boleh jumpe kfynn.

bayan said...

Aman dan tidak aman dalam hati, tidak mungkin kekal. Kerana itu ujian Tuhan. Kenapa Tuhan uji? Kerana Dia sayang kamu.

Fynn, senyum lah ketika hati aman dan tidak aman. Kerana itu ubat kepada segala racun. Kerana senyum itu redha. Senyum juga sabar. Kamu tahu bukan?

KhairulAqmal said...

tengok sini

http://www.new7wonders.com/nature/en/liveranking/

kamu pergi ke pulau yang hebat

mus said...

:)

Haniza said...

seteguh hatimu mengingatiNya, semakin teguh ingatan kamu kepadaNya, seteguh itu jugalah dugaanNya kepada kamu.Dan dengan kekuatan seteguh itulah kamu menghadapinya dan akhirnya kamu mampu tersenyum tenang..kamu menang dengan kesabaran kamu. *hugs*

chenta said...

tahniah kak fynn..=)

atas segalanya.

Lynn Honeym said...

it's a brand new day,


selamat berjaya!
;)

fara rasep said...

yay!!

rasa benar hidupnya.

;p

Ijan said...

Salam..
Senyum utk kamu fynn..*peluk* juga :)

Rubina Yunal said...

Alhamdulillah :)

Wah, lecturer lagi? Beruntungnya lahhh bebudak LKW.

benazirjb said...

selamat bercuti ke negeri di bawah bayu kak fynn! ;)

Dcharmed said...

Pensyarah sekarang? Wahh semakin sibuklah? Padanlah dah jarang nampak u kat kedai makan.... Nyammm nyam sedapnya nasi goreng cendawan!

Dcharmed said...

pensyarah? Wah semakin busylah yek... padanlah dah tak nampak sangat di kedai makan... nasi goreng cendawan satu! nyam nyam nyam!

fafaz said...

10A1?
waaa...
tahniah2..!
mahu itot bole?
:D

Ayyman Rahim said...

Macam best hidup tenang itu.

aVeLeR said...

jangan terliur melihat mereka yang bebas 'bertelanjang' tubuh dan akal..
tetapi terliurlah pada nikmat yang bakal diterima..
;)

yunnne said...

salam..akak..
selamat bercuti ye..
oh ya,sampaikan tahniah pada adik akak,habib..
huh..10A1???adoyai...
tak sia2 dia selalu bgn solat malam..

cik.tj said...

tersenyum pada kamu juga.
:)

Nono said...

:) saya pun turut trsenyum bila baca yg ini kak fynn.



btw, kak fynn mengajar fakulti mana? heh. teruja teruja

zarithSOFEA said...

;) senyum jugak bila tgk kak fynn senyum.

Pewaris Reformasi said...

Fynn, adik aku di tahun akhir Lim Kok Wing. Dekat sangat dah dengan rumah aku tu, hehe

aMAZy EVE said...

hi kak fynn!
sudah ke pentas syarahan semula ya?
untuk anak2 di lim kok wing!
best of luck to u!~

Anonymous said...

kak fynn, sa'diyah sayang kak fynn. hehe. cis bedebah! 10 A1? haih. dia makan apa pagi2 tuh? haha. *jeles jeles*

Sara Musfira said...

Bagus bacanya kakFynn.

hatrikirana said...

tahniah...!
selamat kembali ke kerjaya lama kamu...
sayang kamu!!!

e l d y said...

uh , siapa lim kok wing tu ?

cikyin said...

fynn,
doa kawan2 sentiasa dgn ko..
mcm yg kita penah bicara thru emel.

ko disayangi sbb u just being u.
ko tak hipokrit.

yg penting, usaha itu ada dan berterusan. doa & tawakal sbg penguat.

congrats fynn, slamat ke alam bebel!

zera said...

hi kak fynn..
ini komen pertama dr sy utk blog kak fynn..
hee..
sabar itu mmg sentiasa berbaloikan..
congrats sbb dpt jd 'tukang bebel' kembali..
=)

Anonymous said...

salam atas kamu.

moga kamu terus istiqamah selalu
come hell or high water, tolong jangan sesekali jemu
teruskan berhijab biar menjadi pelindung bagimu.

dari aku

nrieni said...

yeay... lkw?
subject apa? fakulty mana?
rasa mcm nk tukar course je..
ikut kakak!!
hehe

princeshetaki said...

limkokwing? subjek ape?? mintak2 la terserempak nanti.. hihihihi leh tukar2 senyuman.. hahaha