Saturday, March 21, 2009

tentang charity dan performasi

aku baru tahu yang 28hb ini rupanya eksklusif.
bayaran masuk 75 ringgit.
walau pun siap kasi makan dan goodies...

nope.
not worth it.

mungkin kerana ini satu charity event, yang mana mereka memang sudah mengenalpasti kumpulan sasaran seperti paris hilton juga kim kadarshian untuk datang, harga sedemikian diletakkan.

mungkin juga kerana performer2 yang dijemput tidak dibayar, maka wang kutipan itu akan dibuat menampung kos makan malam kami. ada potensi setiap performer dapat makan kambing golek dengan caviar mewah.

atau mungkin rm75 yang dikutip dari had 300 kedatangan ini akan memberikan genap2 rm 22,500 (atau kurang sedikit untuk melangsai sewa kanopi, set muzik, dll) masuk ke dalam dana dunia.

apa2 pun, aku, bila datang hal charity, aku tak suka marah.
sekurang2nya ini yang aku mampu beri.
kan?

cuma aku segan. aku ini kecil sangat kalau hendak dibawa ke majlis begitu. aku siap tanyakan: "i think my presence would be such a turn off. wouldnt you say?"

nasib baik dia menafikannya.
aku harap dia betul2 maksudkannya.
kalau tidak pun, kira baik, apa.
dia hendak jaga hati aku.

haha.

cis.
aku dan masalah self-esteem.

oh, aku terpandang gambar curi ini di facebook.
gambar ketika aku beri kuliah pendek di UIA minggu2 lepas.
aku rasa sangat terharu.

sangat sweet.


in my husband's shoe.
literally.

'in someone's shoe' bermakna menjadi someone itu.
alangkah indah kalau benar.
dalam sudut2 tertentu, aku hendak jadi seperti dia.
aku ini bolong, dan dia melengkapkan aku.

menjadi dia yang memenuhi aku,
bermakna memampukan diri menjadi sempurna.
:)

untung suami isteri sama saiz kasut, baju dan seluar.
senang.

ini lagi satu gambar curi2. depan kedai. tengah cari inspirasi masa tu. aku sedang mengadaptasi prosa tulisan aku kepada skrip pendek. siap tahun depan, agaknya. aku hendak buka team teater. saja2. aku dah tua. banyak sangat yang aku ada dalam akal, yang aku tak tahu hendak buat apa. baik aku curah pada orang. kan?

tapi rasanya ada ke yang hendak?


kalau nampak aku cakap sorang2, kau buat tak nampak je.
itu tengah cari ilham. haha.

aku dah cakap, kedai aku menghadap matahari terbenam. tak caya? mari sini. dan yeeeeeeeeeeee. kalau kawan2 puisitepialan pertama kali datang, mesti aku belanja sikit la.

kesimpulannya, tak usah la datang sunway. bulan depan ada layar tanchap. lagi indah. jumpa masa tu saja. okay?

ps: malam ni komfem ramai kat kedai aku. konsert akademi fantasia, yoll. (aku benci gila AC mizal. rimas. dari 4u2c lagi. yuck!)

aku harap anon tak minat dia jugak.
takut dia marah.

anon,
kau orang 4u2c ke kru ke nico?
aku kru.

cubalah mengertiiiiii,
berikan kesempatan, hatimu pada diriku,
rowwww rowww wooooohh
tak sanggup ku teruuuusss
hidup sebeginiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiii
howww wowww wooowww.

kikikikikikiki.
nasib baik aku tak shuffle lagu tu dulu.

39 comments:

Elmi said...

nak join teaterrrrr !!

Ayyman Rahim said...

HAHAHHAHA best! Jom menuju puncak, tapi tolak AC dan tarik Aznil

dot said...

ala Fynn. Kalau dah Fynn yg nak curahkan ilmu teater ke org ramai, with no doubt mesti la ramai org yg nak nya.

p/s : sy tak ada bakat langsung pun dlm seni. tp sy syg fynn. boleh tak? :)

aNa RaWkSTaR said...

jumpa di layar tanchap ye ?

C.E.@ said...

alaa...cuma mahu intai sikit saja..

layar kat mana?

Hani Zulkiple said...

akk!
kte mnat kru!
hehe
*nk jgak sbuk kt sini..asek bce je*

Amira said...

dimanakah lokasi charity tersbut wahai kak fynn?

Syhra Sepeai said...

mcm berminat utk teater tapi sgt budak lah umur saya :)

Wani Ardy said...

zaman tu kita mana ada shuffle lagi, sayang. kita ada windbreaker aje.

Tya said...

LOLOLOLOLOL this is soo funny. xD

ML; Mohd Loqman said...

saya pun!
:D :D
nak juga merasa.
hehehe!

saya dah pernah datang tapi bukan waktu terbenam tapi matahari tegak di atas kepala.
hehehe.

saya said...

mahu join itu teater :DD
tapi saya akan ke egypt september ni :(

Lily Cartina said...

kakak, when is layar tanchap and where?

Pewaris Reformasi said...

gua KRU!

tapi gua dengar jugalah 1,2 lagu Nico dan 4U2C

cik tasha shafzan said...

kena bayar la pulak..
ish3..

kalau tak kena bayar pun saya tak dapat nak pergi..
hehe..

HaNi said...

kak fynn,
samada kaki tri kecil, atau kaki anda besar..
hehe

joking :p

Para Jamaludin said...

terlepas talk k.fynn kt uia..dem! time tu kena balik pulak..huu~

aniqa said...

nk join jugak

havraise said...

hahaha. kelakar la kamu. part kru, nico atau 4u2C. emm, saya perefer kool. (yg ade hairi tu) sbb mereka menari cantik. ke yg itu latest sedikit? sbb saya lebih muda dr kak fynn?

wehehehe. kak fynn yg kata sudah tua eh. bukan saya.

=p.

sihat kah kak fynn? nnt summer saya pulang. dan ya, saya tinggal di nilai.

kecewa, bingkai eiffel tu pecah. haish. yg penting, insyirahnya sampai kan.

:)
tc.
will be coming to your place.

Azhari Azmi said...

wtf.saiz kasut same ngn husband??are u serious?awesome gile!means husband ko la kaki kecik?or ko yg brkaki besar?hahaha..btw, all the best for the 28th's event!

Sara Musfira said...

Pergghhh mahalnya. Mymom baru plan nak pegi kot.hmmmm

KakFynnnnnn!!

1001 pOmpuaN said...

kdai u katne fynn? AC mmg xbes pon..nk wt caner lebe rmai minat dia dari xminat hmmm

scha said...

huyooo...
gamba yang scha snap tu..
ahaha..
elmi mesti jeles gile2..
ahaha..
tak sempat nak edit dulu gamba tu..
adeh~

aritu ada org penah ckp kat sy..
"put urself in my shoes.."
hmmm...
and now he left me..alone..
because of 'his shoes'..
kak fynn, sgt sedey~ :(

Syarifah Nur Athirah said...

huhuh..nak join teater jugak!!
seronok...seronok...

yanot said...

benarkan orang kata, setiap pasangan itu, saling melengkapi.
=)

HazirahMahadzir said...

sy org kru jugak!
ahaha~
xD

Sara San said...

Jugak! =P

iYda Juhar said...

28 March ni???
mendenyer tuh??? khabarkan lah.

qi QiLa la said...

"kikikikikikiki.
nasib baik aku tak shuffle lagu tu dulu."

hahahahahaha, sangat amat sungguh kelakar. suka entri ni.

Tukang Carut said...

aha. funny! =D

doloh said...

lama tak lalu sini..
keje asyik halang...

lalalalal~

hananchiwi said...

dulu masa kecik2. masa umo tatau pk guna otak. masa mulut ckp x reti pk.
selalu ja decide tamau kawen bila besar. :]
tapi, bila bc blog k.fynn, rasa cm bez plak bersuami neh.
eheh.
:]

sasha* said...

haha so sweet.kak fynn dgn abg mmg nmpk loving je.last saturday sy nmpk husband akak je.sy tgh tunggu tunang dlm kete.segan nk jumpa akak siang2 hari tu.kak,hope we can have a long talk later :)

miss bobby said...

kak fynn : mahu join team anda untuk teater. (serius punya deal)

aisyah ( h nya selalu tak bunyi) said...

http://badutmogok.blogspot.com/2009/03/kepada-kakak.html

Hanna The Belgariad said...

haha entry paling kelako!!
aku pon kru!! hahahahah

Farah Rosni said...

saya penah peform utk teater dulu. tp kecik2 je. dkt taman budaya kl. tp skrg ni sejak tiroid, selalu sakit2 tekak. tak tau lah lantang lagi ke tak suara.

tp kalau boleh, bila siap nye teater ni nak tgk, kalaupun tak masuk jd ahli produksi.

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

kak fynn,bila layar tanchap 2?
bape hari bulan dan dimana lokasi?

izzm87 said...

thx a lot :|