Tuesday, January 20, 2009

sedikit kenangan lama


memang benar kata orang, kalau sudah rindu, tatap gambar boleh nampak bergerak.
aku benar2 rindu sama kawan2 dulu2.
sama2 hampeh.
sama2 haprak.

:)

dengar kata mike dah nak masuk meminang si yanti.
ezane dah makin hot, fatin cakap.
ira nampak happy dua tiga menjak ni.
didi telefon itu hari. sebak jantung. teringat zaman sama2 ranap, menangis depan tv berdua. hahaha.
arm dah rasa nikmat beristeri eeman.
acha dgn che mie masih nak kasi aku air free tak ek?
wok dgn lynn tak dapat update. lama tak contact.



punyalah kami riuh masa hari tu, achik sampai merajuk. dia kata aku lagi rapat sama kawan2 berbanding dia. nasib baik ada bangah dia yang baik hati, sanggup buat muka tebal pujuk adik aku. perasaan dia je lebih.

alang2 jiwa aku yang tengah melankoli ini, aku selitkan sekali potrait aku ketika sudah dihalalkan. seronok sangat ada suami. sangat bahagia. sebab aku ikut kata ibu suatu masa dahulu:


cintai orang yang cinta kita.

sebab kita perempuan, dan hati kita tidak mahu apa2 selain rasa dicinta.

cuma mungkin sudah rezeki aku utk dapat suami yang gemar mengusik.
dan ketawa sememangnya kunci kepada hati aku.

ada orang kata kesian sama aku kahwin tidak ada pelamin, tidak ada hiasan bilik.

tapi hiaslah macammana pun, bahagia itu dari lubuk jiwa, kan?
:)

biarkanlah kalau aku kata ini agung.
sebab ini milik aku.

*senyum*


tuhan,
kau lebih tahu.

62 comments:

asybedazzle said...

nostalgia.
kalau takde kwn,
takde lah kehidupan.

luna abdullah said...

bahagianye bila dah halal ni kan kak fynn.tak sabar mahu jadi halal macam kak fynn dan tri.

Shakina Amirudin said...

gambar sweet gila
auwwww nk kawen gak
;)

wiwita said...

OMG.. i'm so touching....


nak kawennnnnn =))

vidadarisakura said...

dem u!!
very sweet~
waaa~
bole buat aku ketawa 24hr suda cukup utk ak...

fara rasep said...

kak fynn.ada satu gmbr yg kte rasa comel sgt.

gambar yang kak fynn pakai songkok n tri pegang bunga.

;))

Farah said...

First time saya masuk blog Fynn..Best! bahasa indah.. bahagia rasanye baca sebaris demi sebaris ayat Fynn..
anyway, I really love your blog..

Farah

*i.am.me.for.myself* said...

so sweet and loving :)

Miss Kemek said...

fynn, mana u tempah baju tu ek? chantek sangat on you.bley bgtau?

Z said...

a big AWWWWW.

Lily Cartina said...

nak kawen jgak..
hehehe

bulanbintang said...

its cool sista~

inn said...

waa...ske la gmbr..lawa cgt..

nk kawen gak r.hahahaha:DD

FATENEDAN said...

rasa mcm nk lempang kamo fynn..

napa suka buat orang rasa sebak?

kak,rendu sungguh..zaman PD ,zaman seronok kita dh terbang..yang ada cuma gambar2..untuk ditatap2..masa memang merubah semua ya?kdg2 sy rendu kita yg dulu2 kak..yg awal2nya..kwn sampai mati kita,gelak kita,gila kita..tp tak pula sy menyesal yg sekarang..cuma,kan bagos kalau kwn sampai mati kita maseh spt yg dulu2..

kdg2 sy spt ilang sekejap..kalau dulu beramai2..sampaikn ke kedai sekangkang pon berteman 3 4..sekarang nonton wyg pun jd aja sorang2..terasa ilang sungguh..

kalaulah...

sasha* said...

best

bbee.hasib said...

romantis *manis* :)

-icha03- said...

cemburu.
bole?

:p

doloh said...

erk...
jeles gua beb..

entri yang best!

salute puan fynn!

Tny said...

Errmm.. sweet memories.. w/pun tak berpelamin, bilik tak berhias sakan.. tp dedua sangat gembira! :)

Wish both of u all the best :D

derqdnl said...

cintai orang yang cinta kita = so true and HUGE

iYda Juhar said...

fynn,
pagi nih aku emo sket.sampai jer dikantor terus surfing internet dan view blog.tengok blog kamu.gambar kawen.cantek.sweet.suke tengok.tahniah.terus aku jadi jeles banget.
tapi bile baca
"cintai orang yang cinta kita"
dan
"sebab kita perempuan, dan hati kita tidak mahu apa2 selain rasa dicinta"
terus aku..mmmm...huwaarrrgghhhh.tak.bukan.aku tak nangis pon.tapi saje jer ayer mate nak meleleh.cuti mate dipagi hari kot.
aku juga mencari cinta yang halal.tapi aku tak suka membuat pilihan.tak mahu ade yang terluka atas kebahagian kite.kot.haihhhhh.

ape pon.semua gambar itu amatlah sweet.

(;

Shemmi said...

MasyaAllah..comel giler fynn...

dina said...

pelamin kamu cantik. tanpa hiasan bilik tidur tapi gambar kamu sangat menarik... aku punya pelamin dan hiasan bilik tidur yg megah tapi photographer tak datang... huhuhuu...
tapi rasa cinta yang agung menutup segalanya, tanpa gambar menarik pun aku masih bahagia...

semoga jodoh kalian berkekalan...

si hidung besar said...

kaak. raase cm nk kawen je. haha calon pun xde.

Amy-Wan said...

oh...bestnyeeee....x saba nk kawen!!! =)

Anonymous said...

dei fynnn jamal..! huhuhuh this is uncle mike .. aku dah tenguk blog ko.. rinda ahh zaman kecy kite..! hmmm.. time aku nak kawen semua mesti dtg, kalau x aku alip lam lam ha ka semua....! na aditcha ni setruvei....!

chik Star said...

seronoknyee.
:)

biar org nk kte per,
pengantinnye tetap meletup.

s aniqa said...

selamat pengantin baru :DD

cujen said...

haih...bila la time saya pulak :-p

Pewaris Reformasi said...

walaweh,

aku tgk pun dpt rasa agungnya cinta kalian.

bahagia sampai bila2 ok?

aku pun nak tumpang bahagia...

lvynana said...

cantik gambar kawin ni.

eda said...

auwww~ sweetnye!!

farah.diana said...

kalau org yang angan-angan dia nak mcm gini tapi tak kesampaian, sedih kan kak fyn?

sy sgt cemburu :(

Rubina Yunal said...

kalaulah ada agaknya satu hari yang betul-betul perfect bagi seorang perempuan, saya kira hari itu adalah hari pernikahannya :)

suka baju kakak. mudah-mudahan kekal jodoh sampai akhirnya, amin..

sleepyhead said...

tapi syah tak rasa nak kawin sekarang la kafynn. haha

misz_atiey said...

sO sweEt...=)

the pinwheel said...

auwww... sweetnye ^^"

CAHAYA said...

bestnye! gambar ala² kandid dan spontan sangat cantik la. :)

bilik tak hias. pelamin biasa2. tapi kamu berdua dah cantikkan suasana. wah! best2!

nawa said...

super best bile ati berbunga riang..

(:

Farah Rosni said...

pagi td masa agama baru belajar pasal kahwin. hehe.

ummi pernah cakap:
"kenduri ni sebenanrnya untuk bg tau org kita dah kahwin, untuk kenal kan siapa pasangan kita. tak payah hisan melampau2. tak payah pelamin gah. biar ringkas asalkan kita xpening kepala nanti."

*senyum ke telinga*

tumpang bahagia ya kak fynn?

ps: gambar third last cantik!

jojie-elle said...

:) seronok dgr cerita & tgk gmbar kak fynn ;) semoga berbahagia ke akhir hayat..amin..

k h a l e d a said...

sgt suweettt :)

aisyahusein said...

cintailah orang yang cintai kita.
bunda mama saya pon cakap camtu kak.


=)

syazrinie said...

kawan2 sama dengan darah yang mengalir kat badan kak..

tynaizat said...

umur sy baru nk masuk 23.
tua lah jugak.
tapi still belajar.
so mmg ta sedia lagi nak kawen.
but entry ni sekali lagi buat sy rasa nak kawen sekarang ouh!
haish.gatalnye saya.=)

picta swett habessss!

indieGO chic said...

fynn,

cantik!

tau x, setiap kali aku tgk gmbr kawen orang, aku teringin nak bersanding lagi.. aduh!

afy sufy. said...

kak fynn..

so sweett!! =)

smoga bbhagiahingga akhir hayat..

Ayyman Rahim. said...

So touching la Kak Fynn :)

RumahDalamHati said...

Salam Fynn,
Satu perkataan untuk entri ini "INDAH"...terlalu indah..

fallen angel said...

pure.

Anonymous said...

sweeeeet sgt....
nak kawen jugak!!
=D

C.E.@ said...

kakak cantik.... rindu la mahu jumpa kakak..

bila ada rezeki ya?

(T_T)

Yaniez said...

sweetnye gambar... tak sabar pula nak kawin.. ehehe

nadia said...

ske sgt tgk pic ni..nmpk sweet sgt2...

syahir suhaimi said...

sgt la romantik

pseudo.psiko.psikik said...

terkadanag aku juga rasa rindu berat sama kenangan lama.
rindu sangat pada mereka2 yang pernah aku kenali.
(lebih+extra=rindu keluarga ku)
oh~

em,aku idamkan hbgan halal sprti mu.
ya.pasti.suatu hari.
insyaallah.
sprti kesal dgn hbgan yg kini aku cptakan.
yg aku xprnah sgka kan.
=(

Niksu Rashid said...

lecturer saya rajin bercerita tentang seperti yang ini
benar kan kahwin itu bahagia?
semoga satu hari saya pun dapat rasainya.
hehe


kak fynn,
gembira bila lihat kamu dan tri sama-sama bahagia
semoga terus bahagia selamanya ya

:)

gjie_saLim said...

both of u dah buat bilik tu dihiasi indah :)
even sebenarnya takde hias ape2.

u and tri..
both sgt2 sweet!!! :)
semoga kebahagiaan jd milik akak sampai bebila k :)

oshie||aus mahmud said...

fynn !

anda & si suami AKA tri sgt comel !
go go fyn !
go go tri !

notakaki: anak nti nk bubuh nme pe? =)

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

kak fynn..bahagia nya.. :)

tumpang bahagia.. :)

yunnne said...

kak fynn,
bahagie tgk kamoo..
sweet..
sy pun mahu begitu..

Niena said...

Aww ... this post is touching. And your mum is a wise woman. What she said menyentuh jiwa la.

You look radiantly gorgeous! Congratulations again, babe! Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat, Insya Allah. :)