Wednesday, January 21, 2009

rindu paling ke langit


-abah, nak peluk abah.
baliklah.

-ok. angah balik minggu ni.
fitri mana?

-dia kena kerja.
jadi jangan balik.

-tapi dia kasi.
jangan ke mana2 tanpa fitri.

-abah... fitri kasi angah balik sorang.
jangan balik kalau sorang.

-tapi dia kasi. dah tanya.
kalau dia kasi pun, tak usah. tempat awak kat sebelah suami.

-tapi angah rindu abah...
fitri nak ikut awak balik, kan?

-ha ah...
tapi awak tak kasi, kan?

-ha ah... sebab kedai baru bukak. siapa nak jaga.
haaa... betul la tu. kata nak jadi isteri solehah... fikir suami dulu, okay?

-hmmm... *dah sesak nafas menghiba di telefon*


--------------------------

angah rindu peluk abah.
angah rindu bau abah.
angah rindu cium pipi abah.
angah rindu ketawa sama abah.

kalaulah angah tahu begini sekali rasanya rindu pada abah, mesti dari dulu angah pindah balik johor. sebab dok ke 'el mahal. nak ulang alik, mahu tercabut lutut. sekarang dok nilai. dah mula kerja. kerja pun bukan ada cuti macam pejabat.

tapi abah memang yang paling baik hati. tak pernah kasi angah susah2 diri. cukup telefon sekali sekala.

tapi bah... dengar suara semata2, tak puas macam cium kulit abah antara telinga dengan leher abah tu. rasanya lain. wanginya lain...

abah... kasilah angah balik...
angah dah bukan daddy's little girl ke?
:(

47 comments:

alfonso NEY hee said...

oke. dah rindu abah jugak. T_T

budak biasa said...

rindu abah.
:D
k.fynn nilai mana satu ye?
belah mana?
kedai tu di nilai ye?
rasa cam nak datang je.

jude. said...

awwwwhhh :(

fynn jamal said...

nilai di USIM.
:)

Unpredictable.Nora said...

so sweet... :) kita pun dah lama tak peluk abah. abah kita dah jauh... lagi jauh dari abah awak... :(

p/s: abah kita pun wangi tau awak... :)

n u r i d r i n said...

there u go.
tak pernah tidak,
pasti akan rindu abah time2 ni jugak.

luna abdullah said...

syg abah!

budak biasa said...

'USIM katne ye.ish2.trok btol.dah 12 tahun dok nilai tpi xtau USIM kat mana.haha.well,saya stay tmn semarak.hee~'

afy sufy. said...

alahai..
siann kakfynn..
bt masa ni pel0k abg tri dlu ;D
saya rindu abah jgak! =(

cheenta queen said...

erm..
sbrlah kak fynn..
abah kak fynn tak mau ssh kan kak fynn je tue..
*owg pun rindu kt ayah...huhuhu*

nafasdunia said...

olo.
rindu.
mama penah ckp kt saye.
"nk balik trengganu ade ape?"
heee.
sy diam.
then mama ckp.
"mama akan g kl ok"
tunggu punya tunggu.
last2 raye cina ni sy blk gk trganu kalo tade aral.
isk.
saye rindu mama.
1st time berpisah hampir 2 bln ni.
abah?
akak sudah jawab.
:)

capullet360 said...

kasih abah, ssh nak cari.
nasihat abah, paling bernilai...

soomi + shanthy said...

T T

saya anak abah juga. baca tulisan kamu tiba2 rasa sangat rindu.
haih. fynn, kamu sangat magik! boleh bikin orang menangis lah!

Sara Musfira said...

saya sendiri rasa sebak bila baca. rindu pula ayah saya yang asyiknya outstation

*sigh*

sasha* said...

fynn.i know u.i saw un on tv.8tv that day.the hoppers and ahli music.nilai kat usim?seriously?omg,i kat usim jugak :)..jom jumpa huhu

bekam said...

ayah dah xde:(

iYda Juhar said...

bestnyer ko fynn.

aku ade abah tapi tak tinggal sebumbung.dari kecik sampai la kecik mcm ni jugak,aku dibesarkan oleh atok dan nenek.
jadi aku amat rindukan AYOH(atok)!!
rindu banget.
weekend ni balik kampong.
weeehuuuuuuuu !!!

Amy-Wan said...

rindu juge pd arwah ayah... ='(

peluk n cium la abah @ ayah kite slagi die masih ade..

Shemmi said...

ayah kita pun jauh...jauh berbatu2...tak terkira batu mungkin...jauh tak ternampak di mata dah...

* selalu aje..kalo down...sedih...rasa nak ikut di mana tempat ayah berada..baring di atas ribaannya seperti selalu..masa kecik2..
tp itu x mungkin ..

dia dah xde..

fykaa said...

idk la kak fynn. i love my dad like hell tp tak pernah nk express in words or dgn cara peluk cium. sbb dah terbiase dr kecik tak pernah nk ckp syg ayah, nak peluk ayah semua. sedih jugak bile fikir. org lain rapat sgt dgn ayah tp sy tak.

bulan darling said...

aduhai susah jugak kawen ngan org jauh2 ni ehehehehe

dialicious said...

rindu giler kat abah saya juge!saye pun suke nangis kalo x jumpe abah saye tp bile dah jumpe rase mcm biase jer..x heran pulak..hehehe

fara[the]bugbuster said...

"daddy's little girl..."

hahah ayat saya untuk abah saya juga... tetiba air mata bertakung kat office nih... abah saya di johor juga... :)

Lily Cartina said...

i understand how u feel kak fynn..

CAHAYA said...

tak ingat bila last sekali I had a conversation dengan my Ayah. :(

miezi said...

manja sekali angah..

tetibe rasa dunia ni kecik. cam kenal ur hubby. hmmm

linaclunk said...

fush, menusuk ke hati btol entry akak kali ni.

selama ni sy mengintai2 jer.. bile nengok entry ni dh x tahan. huhu.

ms azila said...

kak fynn,

sy pun rindu kat abh jgk...

jauh di kelantan..

sy di johor...

fynn jamal said...

budak biasa:

usim dekat belakang majlis bandaran nilai.

miezi:

ye ke? ke marilah. kita kenal2.

drugbuddy said...

sweet Abah :)

gloomygoldentwilight said...

kak fynn tgk ini.. smpai akhir ya.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=iKm3f2hc9iE

ckrra said...

haih, bikin sebak. suara sangkut kat leher. hurmm. rindu babah jugaaa.

Anonymous said...

kita sayang abah kita sangat.sebab dia kawan gaduh kita yang paling best..:)

miezi said...

nnt ada kat maskara kan? jumpa sana :)

nway,ur lagu pasal kawan-kawan still ku dgr hari2..best!!!

pseudo.psiko.psikik said...

em..apakah?
diri ini juga rindu akan emak dan bapak di desa..
oh~
hiba.
lama sudah rasa nya tdk pulang ke kmpung hlman~
sayu.

(org jhor ek?.saya juga.)

eRmAbuTAng said...

my parents g kt my sis kt uk
rindu jgk :((

on sem break tp x boley balik
sadey nyer
slalu rs risau when im not near to them :(

hatifragile said...

sedey..
apesal rase cam nak nangehh...
isk..

princeshetaki said...

best nya orang ade ABAH..

Afiq said...

aku sayang sama ayah kuuuuu.....
sayang sama ibu ku.....
sayang sama adik ku....
sayang teman2 ku.....
oh, rindunyaa...
:)

sunshine said...

wah..x sabar nak abis bljr..nak lepak dgn family..dah 3 thn x blk msia..

Helmi Razali said...

bagus entri ni. Rindu kat abah juga. kadang2 asyik rindu kat mak, sampai rindu kat abah kita terlupa

seseorang said...

betul kate abah kamu....
tempat kamu dicc suami..... pujuk skali suami balik....

Akmaelinda said...

hi fyn!

i cried reading this entry.yes,daddy always the best place besides mum kan?i always rindukan my dad.kalu dah kwen kiter kena always be by husband side jer ke?

btw,hello there.im akma!lest exchange link:)

Ayyman Rahim. said...

Kak Fynn, sedih la baca. Adoi, pulang je la dengan Tri. Tutup kedai untuk sehari dua ke kan?

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

hmm..sedih pulak..

tp abah saya xmcm 2..dia busy dgn mak2 tiri..

sedih..mcm xde abah..hmm... :(

I.N.T.A.N said...

salam,
dear fynn,

suka sama ia.sangat.menyentuh hati.menjemput air mata ke pipi.bkn krn terharu tetapi iri hati.
dalam hatiku:
kasih pd abah tidaklah seerat kamu.

Myraa said...

sedih sngt baca tulisan kak fynn niy. meruntun jiwa.