Friday, July 17, 2009

lelaki, lipas, babi dan kutu.

(bukan untuk bacaan anak kecil)

lihatkan bibir karat aku.

aku sedang senyum,
sedikit menahan potensi ketawa besar dari tersembur,
aku berusaha menjaga komposisi dari mencetak perasaan sebenar di dalam hati.

susah.
kerana engkau terlalu hilarius.

kerana tidak banyak lipas di dunia ini yang mendabik bongkak merasa dia naga.
kerana tidak banyak babi di dunia ini yang mengherdik lagak merasa dia angsa.
kerana tidak banyak kutu di dunia ini yang menempik ria' merasa dia rerama.
kerana engkau, lipas, babi dan kutu adalah sama umpama dan bandingnya.

lihatkan tangan kecil aku.

ia tergerak tanpa fasal
menggaru2 hujung kiri kening mata yang sedikit terangkat dari landas biasa,
aku sedang kekok tidak tahu bersikap bagaimana.

susah.
kerana kejimu terlalu tak berakal.

*senyum*

ternyata aku jahat,
kerana tidak ada jaya menahan geletek di ulu paru2
bila engkau khabarkan imanmu pada keyakinan itu:
bahawa aku masih menghegeh wujudmu.

*tahan nafas untuk tahan ketawa dari pecah*

sebentar,
aku sedang beriya2 tahan, ni.

*tahan lagi*

cuba kau sebut semula andaian bodoh engkau itu di hadap muka aku.
cuba saja.
marilah cuba.
kalau sekadar disampai2 pada orang, dicanang2 pada bayang,
buat apa...

*sengih sebelah*

mungkin engkau sudah lupa,
aku sedang bahagia.
mungkin engkau tidak terima,
aku sudah lupa.

maka usah kau hasad pada aku
bila kau masih belum jumpa apa kau cari dari dulu
kerana aku tahu perihal engkau menjengket2 di pekat malam mencari sundal;
walhal kekasih polosmu sedang tidur memelukmu yang sebenarnya bantal.

aku tahu,
mungkin aku cuma di rumah buruk di tepi sungai terpuruk di jantung hutan,
tapi maaf,
keberadaan engkau di kayangan itu cuma mencacai menyental air najis kumbahan.

apakah ada makna?

*diam*
*tarik nafas*
*lepas kuat2*

sekian,
pergi mampos.
dan plis.
aku masih gilakan engkau?

pergh.
gila yakin.
HAHAHAHAHAHAHA.

dan oh ya. berhentilah mengejar palat dan menjaja zakar.
kasihanlah kekasih kau yang memuja engkau di langit atas sana.
sebelum dia tahu.
tak semua mampu pejam mata macam aku dulu.

---

sial.
aku baru hendak jadi perempuan sabar.
takpe,
restart.

satu...
dua...

go!

ass salaaaaa mu 'alai kum, 'anak2...
afa khavar...?
ana khavar vaik, lah~

28 comments:

ZARA 札拉 said...

ahhh~

aku suka antara barisan yang berada di bawah, sinis, tapi tepat ke tempatnya~

flip said...

waalaikumsalam cikgu fynn jamal

**keep it up**

jaja karen said...

adakah ini perihal tentang bekas kekaseh kak fyyn? huhu . kalau salah sori.

ainisz said...

haih~

gila lah kak fynn.

tp mmg irritating jika ada objek perasan begitu.

y u z said...

biarlah dia nak 'perahsantan' sorang-sorang.

hahah.

FATENEDAN said...

ahhahahhahahahha..

ahlan wasahlan ya fynn jamal..

tahtahu sampai bihla lah lipas babi dan kutu mau rahsa yang dia shuma najis jijik yang tak layak disentuh mahupun dihidu shuma..

ahahhahahaha..

kuhnun lah muden tapi utak kodi nak mati lah..ahhahhaha..bikin pakreas ana teshabut la gelak2 kuar air hidung..

Qis said...

BRAVO, fynn!!!!

mungkin ini sebenarnya kes terbalik...

si pencacai yg menyental air najis kumbahan di kayangan itu yang tidak boleh lupakan kamu. tak habis2...

scha said...

pergh kak fynn..
torbaek ever..
boleh pinjam ni nk bg kat ex saya x? huhuhu..
torbaek kak fynn!!!!

sHEmA_sHImoT:D said...

itulah mahkluk yg bernama lelaki..

artchan said...

blog untuk "dia" or sekadar meluah tapi dia tak dapat baca?

fynn jamal said...

artchan:

dia ada ramai spy kat sini. dan kekasih dia pun follow blog ini. maka dia akan diberitahu. dia juga gemar menjawab di sini. meski dengan tanpa nama dan persis seorang bacul, sekurang2nya dia ada juga sedikit berani meluah rasa.

shima:

tidak semua lelaki, dik. :)

jiwa kacau said...

Tuhan maha kaya...

hidup neh mcm roda n aku pasti dia yg x blh lupa kan kau fynn!!!

hilman.teddy said...

kurang sopan. =D

tictactoe said...

ni msti same ngan status FB..
sape lah itu manusie ek..

lisz. said...

woot!woot!
way to go twin!
i loike!

aishah_conteng_je said...

cuba kita cipta formula..untuk makhluk macam ni ada pemusnah..

contoh;lipas disembur ridsect...

supaya tak lagi dirosakkan nama lelaki yang tuhan beri~

tinggal yang boleh guna saja~

missyonne said...

ohhhhh.

be seteronggggg..

sudah diludah, mahu dijilat lagi.

oh tidak !

Sara Musfira said...

Terbaik ahh kakFynn! Makan pil apa yeahh smpi kuat semcm ni? Saya nak sikit.heeee

a.n.i.s said...

hahaha...!
entri ini penuh dgn kata2 yg sinikal.
sungguh berbisa tetapi itu yg sepatutnya kan kak fynn.

xoxo 4 kak fynn

Anak Lipas said...

saya anak lipas :D
nak pinjam boleh? hehe.

shin_dess said...

bru first time singgah blog ni...
tibe2 tegerak nk klik status ym mmber..

anyway,
nice blog u hav here...
keep it up...
x byk yg ade pmikirn mcm ni skrg ni...

thanks..

antibiotic said...

emmm..... mcm ade something happen je antra akk ngn die pada hayat lepas..hihi
xpe...aku phm, normal la laki pmpn.. hahaha
sbb aku hidup tuk phm setiap hati manusia, klu ade kos ni kat uitm,aku da amek da..hihi
actually maki hamun 2 memg best,hilang tension...word maki yg slalu aku gune:-
hanjeng, lahanat, babi, xde akal ar, sial, pantat mak ko, sundal, binatang, fuck laknat, dll.....huuu
sbb memg aku ske maki...hilang tensen ma...hihi
apepun...akk ikut cara aku..hahha

Amer Rezza said...

Mungkin ranap kota kelelakian
tapi takrif sosial masih membina.

Bukan semua lelaki, ya.

♥ sOFIa ♥ said...

comel pedas panas.

hot sangat.

sciatic said...

huh mmg terbaek..
yup ad llaki yg mmg prangainye sbijik mcm binatng yg dianggap najis d spanjang idop..
ye maybe kte srupe yg pnah d pmaenkn oley seorg llaki bname binatang btopengkn manusia

mrberett said...

yang lama masih menjaja cerita ya...

manusia selalunya dengki melihat orang lain bahagia...

kuatkan semangat ya kak fynn

susudalambotol said...

paling menyampah kalau dah tak suka tapi datang tengok. lepastu drop komen jadi anon.

pegi mati.

Anonymous said...

xgune nak membaham rimau pd belikat bahu nye...hahahahahhaa