Friday, April 13, 2012

yu tatau besde ai??

antara status yang selalu bikin kening berkerut, bibir tersompek ke atas, dagu tertarik ke belakang, mata tertajam tepat ke skrin secara serentak adalah jenis orang mengada perasan megah yang mengatakan:

"ala kalau aku tak letak birthday di fesbuk, bukan orang tahu pun. fake la. tru fren wud no mai besde. blablablabla"

satu:
kita untung la orang nak wish.
birthday kazen famili pun orang tak peduli.
KAU SAPE.

dua:
tak usahlah terlalu bercinta dengan cermin.
nak orang dulukan kau dalam semua benda.
KAU SAPE.

tiga:
ala. birthday je pun. setakat wish beberapa minit.
tak pun makan2 sama2.
nak sambutan sepanjang hari--
buat majlis kawen.
buat majlis siap bunga pohor bunga telur semua.
nak orang sembah kau ke SEBAB kau lahir?
KAU SAPE.

empat:
hide la birthday tu.
pastu jadi macam sesetengah yang dah hide birthday.
pastu buat statement kat fesbuk.
"saye bukan nak pape, tapi.. takde siape pun wish saye..."

heiii!!!
sekali aku bagi kang.

KAU SAPE.

dik.
rilek sudeyh.
birthday je kot.

lagi best kalau sepanjang hari kau termenung,
mikirkan mak kau bergelut keluarkan kau dari bukaan faraj yang tersiat melimpahkan darah sebaldi--
DEMI nak bagi kau bernafas dalam dunia--

HANYA untuk menjadi perempuan2 yang membuang daranya pada lelaki yang takkan mahu sisa,
HANYA untuk menjadi lelaki2 yang rebah dengan air kencing syaitan sebagai tiket gembira.

apa kata.
di hari lahirmu,
kita balas darah sebaldi bonda kita--
dan kata:
hari ini--
aku PILIH untuk berjasa.

1 comment:

najla mohayidin said...

"apa kata.
di hari lahirmu,
kita balas darah sebaldi bonda kita--
dan kata:
hari ini--
aku PILIH untuk berjasa."

suka sangat ayat ini. :)

Nice kak fynn.