Thursday, November 12, 2009

ajaib

mula2 aku klik new post di blogger.

sebab dia lambat loading, aku remove semua application di facebook yang aku rasa tidak sepatutnya ada kaitan sama aku, waima muka aku di-tag demi alasan2 pathetic permainan aplikasi di muka surat itu, sebagaimana kerap pun aku pesan pada semua untuk jangan tag aku tanpa musabab yang kukuh dan jitu.

aku buka semula blogger di tab lagi satu. masih loading. aku yang sudah hampir melimpah semangatnya sudah tidak mampu sabar. banyak yang hendak aku cerita. luah. lepas. mengisah. internet kalau dikongsi, inilah dia. macam celaka.

lalu aku kembali ke facebook. right click pada seorang teman yang mengepil aku dalam notes yang dia tulis, bertajuk "dia (29 weeks & 2 days)". jelas, tentang bayi dalam rumah kecil di dalam jasadnya.

noe.

tadi,
terlihat aku keajaiban tuhan yang disatukan sama kebijaksanaan teknologi yang ada.

dan semuanya,
aku ulang;
semuanya, dari kebangsatan apa yang jadi dan kejahanaman yang baru bertambah pagi tadi,

hilang dengan tiba2.

hari ini,
buat sementara,
aku lupa akan sengsara.

terima kasih, tuhan.
:)
walau cuma untuk seketika.

9 comments:

Qib Zieman said...
This comment has been removed by the author.
prisona said...

Fynn ckp Dia kan yg paling BAIK... kan selalu yg paling baik =))

PAP said...

kuasa TUHAN itu agung.
manusia cuma insan kerdil lagi hina.

terima kaseh TUHAN atas segalanya.

nota kecik: facebook memang serabut! GERAM kadang2.

joegrimjow said...

bahagia je klu nak online

Ayyman Rahim said...

Kak Fynn memang seorang yang kuat, kongsikanlah sedikit cebisan kekuatan tu pada kita.

Ladynoe™ said...

:')

Sara Musfira said...

Wuhuu

Anonymous said...

mane post baru nie..

hans said...

betul2..sangat rimas bila pic yg di tag dkt fb xder motif..haha