Monday, April 21, 2008

terima kasih.

kuala lumpur - redang:
gerak) 12.30 pagi selasa
tiba) 9.00 pagi rabu

-----

redang - kuala lumpur:
gerak) 12 tgh hari jumaat
tiba) 1.30 pagi sabtu

*online sehingga 6.30 pagi*
*tidur*
*bangkit jam 9 pagi*

motor tiada, kereta tiada.
mahu pergi kepada kawan2 yang sedang lena diulit mimpi.
ada performasi. event dari jam 2 ptg - 9 malam.
mahu ajak mereka.

-----

damansara - sentul:
gerak) 9.30 pagi sabtu
tiba) 12 tgh hari sabtu

*naik teksi yang kaki penipu utk ke lrt*
*salah pilih transportation. aku naik komuter, sepatutnya lrt star*

sampai rumah kawan, tuan rumahnya ada.
maka aku tidak boleh lepak di rumah mereka.
mereka kata akan jumpa di event terus.

*ambil skuter aku dan merempit ke DBP*

-----

sentul - DBP:
gerak) 12.30 tgh hari
tiba) 1.30 tgh hari

*sesat dan jem kerana jln tutup*

-----

tiba di sana, tiada siapa ada kecuali 10 org yang sedang menguruskan setting. tidur di kerusi, di depan2 org dengan tshirt hitam menutup kepala akibat terlalu panas.

tidur sehingga jam 2 lebih. lepak sana-sini.
jalan2 dan bosan.

jam 4:18, dimaklumkan yang ocham dan arm tidak dpt dtg.
*senyum luas*

terima kasih tuhan.
terima kasih banyak.

lepak smula di DBP di jam 4.30. tengok manusia2 yang dtg. semua performer.
performers performing for performers.
great.

lepak dan melayan kawan2 perform, sehingga jam 8.

organizer dtg kat aku, dan katakan:
"sori, tapi kita kena kensel la. hujan"

pada aku, funky doryz, bunkface, sonic mush.
yang dah percanguk di situ dari siang.

lantak la tiada crowd.
siapa suruh tukar venue dua hari sebelum event?
lantak la yang ada cuma kami.
ada kawan2 rapat kami.
(itu pun disuruh duduk luar, sebab mereka tidak bayar cover charge)

biarla kami.

dan kami mogok menyanyi2 di situ. sampai mereka kata:
"ok. perform sajalah"

hanya kami, untuk kami.

kl - kota tinggi:
gerak) 11.30 tgh mlm sabtu
tiba) 5.40 pagi ahad

*bas rosak*

terima kasih tuhan.
terima kasih banyak.

12 comments:

emme~ said...

yo sissy...

nice talking u lol td...
*wink*

nway..
do hv some rest...
enjoy ur cuti at kota..!

ta-ta

Amira Zafirah said...

what a dayy ..

syuxx said...

aku lagi kasihan dgn hujan yg kena maki di JB. :(

Anonymous said...

kamu salahkan tuhan?!!!

fynnjamal said...

kenapa ko pikir negatif je aa?

"terima kasih tuhan"
maknanya alhamdulillah.

tolong penat jadi manusia yang asik nak hentam orang, boleh?

sbb aku dah malas melayan manusia takde nama macam engkau.

^-^icha^-^ said...

masih di kota ke??
mari jumpe.
klu sudi

nota.kematian said...

fynn...
tiu manusia manusia yang memang suka menghentam.
pedulikan...

nona cici said...

terima kasih tuhan krn mahu kak fynn jd extra sabar..rite? ;)

syukur coz kakfynn tiba ke kota tinggi dgn slmt walau diuji...

t.c sis n hope dpt t'jmp2 kakfynn lg mcm kt curve ari tu..

Cinta Laju said...

Aku kenal (gitu-gitu aja) kamu. - Mush

alip said...

uhh terus ke kota tinggi pas gig (or should i say jamming session di DBP) tue.. gila lah...

well neway...

luckly the gig tak kene cancel... i paid and menunggu those 4 bands (including you and zip zieller tpi tatau awat zip zieller tade... apa punya organizer) ever since 3.00 o'clock lagi...

nasib puas ati...

thanxs for the nice performance..

hanafiah said...

hi fynn,

lama tak singgah, lama tak komen. bait-bait kamu sudah lebih indah, lebih erti seperti "Kisah Si Pokok Bongkak". maka cuti-cuti kamu memang ada hasil.

ada orang cakap, "kekadang penulis menulis apa yang dirasa, kekadang apa yang dirasa itu yang dilaku, kekadang yang dilaku itu dari jiwa. penulis umpama pemikir, tapi ada yang berkarya lupakan karyanya."

semoga fynn jadi yang lebih baik, pasti lebih ramai suka kawan.

Anonymous said...

alamak..garangnye..kne marah laa plak..sori laa..just tye jer..oklaa..da tak kumen da pasni..huhu!