Wednesday, September 3, 2008

ogos ke tiga puluh satu itu






milik dia.
:)

tidak lagi adam yang sepi di firdaus sana.
bukan juga maryam sendirian mengibu membapa.

seolah rasulullah yang di damping khadijah.

sebegitu indah itu.
seolah rasaku.

perkahwinan, wahai sahabat2, terlalu indah.
keterlaluan indahnya.

aku telah jumpa rusuk yang tidak lengkap itu,
yang muat2 dengan diri bengkok aku ini.

rap-rap.
just nice.
like we are.

tidak sempurna.
tidak melangit.

just nice.

selamat pengantin baru, suamiku.
pegang tangan, cium pipi, belai segala,
sudah pahala, kan?

:)

56 comments:

Anonymous said...

okeh. bagus. selamat menjadi isteri. selamat menjadi suami. impress. chantik. okeh. okeh. okeh.
*aku tak reti nak kata apa dah..*

selamat hari raya.

tri said...

selamat pengantin baru..

cantik sangat hari tu hingga kebas semua rasa. cuma tinggal rasa yg satu. rasa cinta yg bertanggung jawab.

yg satu,
t r i

Farah Rosni, said...

AAAAAHHHHH. AAAAWWWW. senyuman gembira, bahagia itu. sangat lawa, sangat cantik. moga bahagia ke akhir nya. seperti yang kak fynn pernah sebut, kalau orang lain boleh bercinta lepas kawin, kenapa tidak anda. selamat bercinta. hehe. moga bahagia mengelilingi mu sentiasa. ahh, ramai orang di sekeliling kahwin.

Anonymous said...

kakfynn so sweet!! nak tgk gmba lagi222.

-athirah.k

Farah Syahieda said...

wahhh fynn..
selamat pengantin baru,...!!!
nice!!!just nice..
bagus..sangat bagus..
elok...sangat elok...

Sue Anna Joe said...

Oh God, you look so gorgeous, berseri-seri. And more importantly so so happy, tri, you, your parents.

So sorry couldn't make it. Was in Perlis.

Dress kamu sangat sweet. Oh cantiknya kamu.

misshetrek said...

kfynn cantikkk!!
teramat tersangat.
:)

[siti] said...

aku rase nk nyanyi..
selamat pengantin baru.. jeng jeng jeng...

haha.

lawa la kamu. tahniah. hehe.

*ingat sue anna ke majlis fynn sbb tiada di RANtAi. ke perlis rupenyer. hehe.

ledisordre said...

aku telah jumpa rusuk yang tidak lengkap itu, yang muat2 dengan diri bengkok aku ini.


kau memang palim! tahniah.

azie said...

cantik

speechless melihat kamu berdua


sangat cocok.


selamat pengantin baru kak fynn.

cinta sampai mati:P

dot said...

oh terharu nya tgk kegembiraan kamu.
wah!
cantek. kacak.
yeahh just nice!
speechless nih! [mcm aku ja kawen].
adoi tahniah lg! [kali ke-3 dah]
:)
tahniah lah sampai bila2. nak senyum ja malam nih
:)

obor obor said...

semoga bahgia hingga akhirnya.. ameeen!

akak cantik :)

saya tunggu nur seni fitri~

little e=two said...

kak fynn.anda sgt cantik
moga berbahagia selamanya :)))

alip said...

waaaa.. congratz kak..!! congratz.. berbuka dgn suami laa pasney..!!

IY.LEEYA said...

yeyyyyy. selamat pengantin baruuuu.
sgtsgt sweet :) kakfynn sgt cantikk.
baju sgt cantik jgk. nak tgk gmba lagiii.

-MiNt- said...

kak fynn tahniah!

Kakak sangat cantik + sweet!!!

kunang-kunang said...

indah
cantek
anggun

ape lagi ??

arrrghhhh....

moge bahagia
selamenye...!!!

Ruchiano said...

cantik nya~
aww comel la u both..

selamat pengantin baru
diharapkan yg terbaik

kunang-kunang said...

cha curik pic 3
letak kat blog
bole yee??

huhuhuhu

nota.kematian said...

berseri seri dan terasa sangat klasik dan tumpang bahagia.

moga hari hari selepas hari yang tiga puluh satu itu kamu bisa terus senyum manis seperti itu.

faith said...

congratulations!

- one of your silent readers

^cik.weeda^ said...

hey there.. been ur silent reader 4 a while..
sangat suka okeh bila baca blog kamu nih. semua yang indah2 belaka..

kamu berdua membuktikan masih wujudnya c.i.n.t.a. dlm dunia ini.

semoga berbahagia berdua selamanya hingga ke syurga :)

yah said...

selamat pengantin baru fin

:-)

yah

Dyana Halim said...

tahniah kak fynn... ;)

smoge bahagia berpanjangan sehingga akhir hayat..

kamu berdua sgt segak dan cantek bersama (^_^)

juli ah said...

alhamdulillah
congratulations, fynn.
:)



*happy puasa, pn cantik ;)

shabella said...

wahhhh bahagia nya:)
semoga sampai anak cucu cicit ye:)

Anonymous said...

wah kak fynn....
kamu sangat chantek!!
tahniah yaa..
semoga bahagia sentiasa..bersama lelaki yang kau chenta..

mentallyaddicted said...

fynn!
tahniah!
cantik semuanya, semoga dirahmati selamanya.

aisyahuseinrais said...

tahniah kak fynn =D
kakak sangat cantik sama itu abang tri juga sangat hensem ..wee...

comel dua dua.

moga kekal bahagia hingga syurga =D

melur said...

fynn..
kamu sgt chantek..
putih itu suci
sesuci cinta

bulan. said...

ya ampun.bahagia sungguh :) semoga berkekalan smpi bila2.amin.

oh btw,kamu berdua secocok.

haidar said...

hey.. congrats though...
hehe

SYFNS said...

tahniah kak fynn. selamat pengantin baru! semoga kalian berbahagia. (:

pencinta kenangan/ said...

aaaaaa gile manes korang!

best2.

nak kawen jugak!

adinda anne said...

OHMYGODD!


benar kata mereka.
kakak cantik.
cantik.
cantik.

:)
selamat pengantin baru,kakak.

Rhona Zlan said...

wow. tahniah! tak sangka you dah kahwin. baju you cantik!

Amira Zafirah said...

heee. mcm tak sangke je awk dh kawin taw :D
anw, you look so gorgeous, muka ada seri2 pengntin gitu taw. haha

selamat pengantin baru :D

mizzyn said...

selamat pengantin baru.semoga kekal bahagia hingga ke akhirat sana.=)

ramadhan kareem juga untuk kak fynn dan suami!

suke akan kamu said...

hzpltuvksgt chantek
u memang cute lah fynn :)
congrats ya!

ainfazrin said...

kak fynn dan tri,

cantik.selamat pengantin baru. semoga bahagia milik kamu berdua selamanya, di dunia dan akhirat.


aish.sangat cantik.

:)

Syah Saliman said...

omg! ur so pretttyyyyy!!!!
muka sangat mirip en.jamal.

didi said...

kak fynn, cantik!
alhamdunilla, selamat menjd suami isteri.
berbahagia selalu ok ;)

may allah bless both of you.

Amin.

Perempuan Jomblo said...

selama ni, saya begitu mengagumi perwatakan kamu. Teringin nak tegur dan bergaul, tapi penuh malu.

Kalau lah kita adalah kawan, dah lama saya pandu kereta ke rumah kamu dengan penuh ghairah ingin tahu;

"bagaimana semua ini berlaku?"

oh...

Sue Anna Joe said...

Weh, I tak puas la tengok you, your face, so berseri-seri, so happy, so pretty. Asyik duk klik kasik besar je gambar. Tak puas tengok. Mmmh mmhh mhhh.

Can't wait for the rest. :)

msYuz said...

beautiful.

Alhamdulillah. =)

aMAZy EVE said...

kak fynn,
cantik nyer kamu...
tri..sudah jadi suami yer kamu...
tahniah...
sudah abadi sbg pasangan adam dan hawa...menanti saat sy dan adam sy utk jadi seperti kamu..
senyum lebar dan berangan ni..

Suka Bebel said...

Wah! Sudah selamat ya? Alhamdulillah...moga kasih berpanjangan sepanjang hayat hendaknya.amin...

wendy said...

tahniah..inilah segala hikmah yang terjadi dulu kak..kebahagian yang tidak dapat digambarkan dengan kata2..

nak tengok full pic boleh tak kak fynn?

selepas ini kita tunggu pulak berita kak fynn pregnant..ehehehe

tahniah..

w said...

wow ur story was really like a fairy tale, but it was real..
am jealous of u (not in a bad way of course)..jealous of ur happiness.. hope I soon can be happy like u too..

semoga berbahagia ke anak-cucu-cicit-dan seterusnya

p/s: reading ur blog is like reading a never-ending love story..please dont stop writing :)

Farah Rosni said...

semoga sinar bahagia di gambar pertama itu berkekalan. amin..

puspasari said...

kakak. selamat pengantin baru. touching gila. dpt kenal kak fyn.dr kak fyn satu. dan kini telah berdua =)
tahniah kak. ;)). enjoy ur neu life. semoga bahagia hingga akhirnya.Amin (huggggg)

akucali said...

true. cant agree more with sue anna joe. hahah.
these pics are not enuf to drool, i mean to look at. nak lagi nak lagi kak fynn. hehhee

mollyjinxed said...

:)

cantiknye miss fynn!

tahniah to u n mr. tri!

selamat berpuasa! :P

eamy said...

sangat indah
*maaf tidak dpt berada disana
ada kerja disini

princessanna said...

fynn... u look very gorgeous!!! cantek bangat!!! selamat pengantin baru fynn and tri... semoga bahagia dunia akhirat... :)

sa said...

Selamat Pengantin Baru Fynn.
May god bless you now and forever, Aaamiin.