Saturday, August 27, 2011

29

usia ke 29.

tidak ada kerja.
tidak ada rumah.
tidak ada anak.
tidak langsung mewah.

tapi;
masih dicinta lelaki yang sama.
masih dimanja.
masih ketawa.

29 yang paling miskin.
namun tetap yang paling kaya.


sampai tua.
kan?


53 comments:

Anak Tajul Molok said...

HB sis!!!! mahu suami spt tri jugak! tp bukan tri lah. :) may Allah bless you always.. n yes, biar kita hidup kaya dengan cara kita sendiri.


salam.

APi said...

selamat hendaknya hingga ke akhir usia.. =)

una din said...

selamat tahun yang ke 29 kak.
paling miskin namun paling kaya.
tetap tak makan tua!
semoga kakak dan tri smpai tua dan slmanya. sayang kak fynn!!!

Wadi AR said...

yes, sampai tua. sy sokong

ninja hamimo said...

29. hanya angka.
selamat segalanya kak fynn.

☻UsaGi NaNa☻ said...

hepi besday kak ping!! dan...semoga bahagia walauapaun!
so sweet la..jeles nye!

NA said...

selamat hari kelahiran fynn jamal :)

Ayun Sam said...

Happy Birthday!

Zuralimusa said...

Selamat ulang tahun yang ke-29 kak fynn. Insyaallah, sampai tua ;)
Selamat berpuasa.

Anem arnamee said...

Selamat untuk semuanya.
Alhamdulillah untuk semua yang kita ada.

Untuk apa yang tiada dan masih dicita-cita, tak terlambat untuk terus berusaha.

sayang akak:D

Happy birthdayy..fuhhh

yui92 said...

sanah helwah =p=p

had just read about the 'eleh' entry...

tertarik pasal hijab tu... it's a popular topic.. and kinda sensitive..

just that, as who you are, if you can come out with hijab, and stay permanent in it... i think it's not 1 or 2 people who will be inspired.. i think it will be 1000 or 2000...

bak kata fynn jamal dalam 'na na na bila dah suka'
-buat apa2 fikir apa tuhan kata

so how about a muslimah without her hijab? apa tuhan kata?

allah yahdiiki...amiin

rozanna.rizwan said...

pasti sampai tua.
dan awak tetap kakak yang sama

happy birthdayyy :)

sinchiro said...

paling ceria
sering ketawa
paling bahagia
itulah dia
akak kita

fynn jamal

dobot said...

INSYA ALLAH. Amin! :)

NJ said...

saya teringin nak jadi terpaling kaaya mcm kakfynn.

Amalina Ali said...

InsyaAllah.
Harusss sampai tua.

Saya said...

sumpah sweet.selamat hari lahir.

chester dari liverpool said...

tahniah.
may god bless u sis :)

Atiqah idrus said...

sweet sangat kak fynn. selamat hari lahir :)

karyagojes said...

same umo,
same - teda umah,
same - teda mewah,
same - suda tentu teda anak. sb beza teda suami lagi.

lagiiii miskin sy, fyn. ngahahah.

selamat hari lahir fynn. moga bahagia ini bterusan :)

nousya said...

semoga makin dilimpah kebahagiaan. hingga syurga :)

Nafisah Ruslan said...

bila kak fynn nak ade baby? mesti sangat comel nanti :)

cek pengu katek ni said...

saya doakan sampai syurga (:
*bila mau tambah fynn junior ?

ekin kacak is not punk rockers said...

semoga bahgia selamanya. amin :)

ctpayong said...

Bismillah

orang selalu kata wang bukan segala tapi tuntutan dunia mengiyakan. pakai wang segala.

bahagia itu anugerah.

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

:)

Ateeka Amer said...

Selamat ulang tahun Fynn. Aku ingin sebahagia kamu. :)

aQel said...

selamat hari lahir.
semoga bahagia sampai syurga.

sarah honey said...

happy birthday sis fynn!

semoga bahagia sampai ke nafas terakhir ;)

sofea said...

happy belated birthday, kak fynn. moga terus bahagia (:

Leeya Azliyah said...

kak fynn kaya dengan ilmu :) semoga hingga ke akhir hayat bersama tri :)

Asidah said...

aaaaaa
selamat 29!

mira madihah said...

masih tak terlambat untuk mengucapkan selamat hari lahir kak fynn.

moga-dimurahkan rezeki
-masih berkarya kerana pendengar
tegar masih inginkan suapan
puisi kak fynn.
-ada baby.hehe

IkiN NikisA said...

150 juta

deem said...

selamat hari lahir yang ke-29 untuk kamu Kak Fynn.

Kepala Manchiss said...

hail kak fynn yo!

kedua puluh semilan.

Pesona Algebra said...

so sweet ;)

akula said...

sememangnya manusia semuanya fakir.
tapi usaha untuk mengkayakan hati dengan bisnes yang tak rugi, kekal abadi di firdausi..

akula said...

"bak kata fynn jamal dalam 'na na na bila dah suka'
-buat apa2 fikir apa tuhan kata"
u said this?
it's better to think cos non thinkers, fall prey to deception.
if u dont think apa tuhan kata, worry when u finally hear what DIA kata on day when there's no turning back..
dan fahamilah kataNYA di kalamNYA, fikirkanlah kata kataNYA
akan bertemu ayat ayat..'tidakkah kamu berfikir'..

pha is said...

kerna miskin itu relatif.. (n_n)

budaksengett(: said...

, SELAMAT HARI LAHIR KAK FYNN :) sowie late wish :) and hope happy sampai akhir zaman dengan suamie tercinta :))



always menyokong (:

budaksengett(: said...

;)

JayFarhana said...

Fynn, berdua pun bahagia kan! :D slamat ari raya fynn. rindu!

Anonymous said...

sy sebak...=)
semoga selamenye...awk berdua. =D

Anonymous said...

Felicidades fynn


yah

p/s where can i get yr printed collection of poems? some indonesian friends are interested.

Anonymous said...

korang tanya bila nak dapat anak.. itu kan kerja tuhan.. fynn sendiri pun tak tahu..

SYARIFF HAIKAL said...

BUAT APA DICERITA..BAHAGIA KITA RASA....HUHU..FINALY GUEH JMPE BLOG FYN JAMAL..IGT ADA LAGU JE..HAHAHHAA...

sarah meay. snm said...

AWAK, ADA GAMBAR BAJU AWAK NI FULLY DRESS TAK? NNT EMAIL KAT SAYA BOLEH? HIHIHIH

YOUsoF said...

Ini Usop cakap : Selamat berbahagia kak.. ;)

aisyah said...

hensem lah kak kau punya tri..cayalah!! :)

ibuintan said...

hepi besdey


yang penting kaya jiwa dan kasih sayang, harta cari sama2

moga bahagia selamanya

Anonymous said...

damn good!

EZAN IDMA said...

Happy belated Befday kakfyynn :)