Tuesday, June 8, 2010

hey ledisodre!

uralsk, kazakh.
tiba2 aku rindu zaman tak ada teknologi tempoh hari.
jauh dari orang2 cerdik yang bodoh.

-------

kepada kawan baik aku sendiri,
ledisodre,
yang sudi menggantikan aku untuk ke sana semula,

aku tahu kau sedang runsing2 dengan dunia sana.
percayalah,
lagi jauh terbuka mata, lagi kasih pada yang sedia ada,
lagi sujud kau pada agungnya dia --
lagi sedar gagah kuasanya.

aku tahu kau akan berenang2 di udara kota kecil itu.
tolong jangan berhenti menulis, kerana itu soul kamu.

semoga kau dijaga tuhan.
dan balik nanti tolong jangan bawa bini eurasian.
aku cekik kau.

kami sayang kau, setan.

13 comments:

joegrimjow said...

kirim salam kat kawan
;)

(ayat budak skolah)

twin said...

patut ah blog die dah takde..
huuu..

kakak..
tolong lah suruh dia menulis balik..

love his words!

-hazen said...

kami sayang kau,setan!

=p

kopi kaw said...

balik nanti tolonglah menulis balik!

Anonymous said...

nampak wajah fynn kat iklan "keynote"
astro ria.

-cik beb-

Happiness said...

siapa tu

'kami sayang kau,setan!'

Ayyman Rahim said...

Jauh dari orang dalam teknologi yang bajet pandai nak mampuih.

Nur Hazwani said...

abe azim pergi Kazakhs pulak ke? :P

Ainee Cumi said...

ehh mana entri-entri lama??

gila seram kak fynn pakai macam ni, macam aini tgh tengok cerita i know what u did last summer.. Ok lari sekarang. Takut!

Tapi rindu kak fynn, tak boleh lari. Kak Fynn! Nah flying kiss. Sambut tau! Muahhhh!!!!!

beautiful.disgrace said...

saya rindu kat tulisan ledisordre. email pun dia tak balas dah. :(

dialicious said...

nice boot n winterjacket!!

milah said...

mane entry yg lain k.fynn?

hazizi hafiz said...

x