Tuesday, November 29, 2011

cara2 menjadi bintang hiburan segera (dan kelihatan artistik)

langkah satu:

tulis frasa2 tergantung.
capai gitar.
pusing 4 chords.
nyanyikan frasa tadi.
rekod.
rename file dengan tambahan perkataan "raw".
upload.
share.
ulang proses berkali2.

---congratulations. you are now an indie singer songwriter.


langkah dua:

teruskan proses selama lebih 6 bulan.
siapkan dalam 5 ke 6 lagu.

---congratulations. you are now a fighter for indie scene.


langkah tiga:

rajin2kan masuk fb group yang penuh dgn the same indie singer songwriter yang merasakan diri mereka fighter for indie scene.
buat event sama2.
sepah2kan nama sama2.

---congratulations. you are now a joke.








but you know what?
IF YOU ARE a star,
you should've stopped at step one.

you DONT be.
you just are.

8 comments:

m a r i s s a said...

fynn! dah balik sane ke kat m'sia lagi? anyway, wish u all the best with tri k.
*lame xdgr gelak besor ko.. sini semua macam ketawe dlm hati je - style sunyi gitu
*take care afinna* -nana
http://diyanamarissa.blogspot.com/

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

He he he.
Ini mengingatkan aku kepada beberapa benda. Oh, bukan setakat muziknya kak, jangan lupa kepada cara berpakaiannya juga.


...serta ayat, "Saya bukan mahu jual muzik saya kepada mainstream, tapi ini mungkin masa saya ke pasaran terbuka dan kongsi muzik saya dengan semua"

Heh.

Anonymous said...

sungguh padu kak.
terbaik.

Kikie Adeli said...

kok ping lebiuuuu

Pendekar Berkuda said...

padu sekali!

ghost writer said...

.tapak bukan besar mana.bersesak-sesak lalu ada yang jatuh.

Firdaus® said...

wahh tips hebat ni..kui33

SaudaraSeniAgendaSemua said...

yg dijadikan Pasti terBina..Yg direbahkan kau teguhkan lagi.. bintang yg dikenali pasti ada diHati,Bintang yg berkilauan dalam gemerlapan... Hadirkan rasa dalam diri yg ingin mngenali,rasa yg diluahkan melalui isi hati.. artistik itu dtg dalam diri yg sejati,karisma harga diri yg memenangi diri ini..jgn ada rasa jemu itu pada diri,jadikan bintang itu untuk dlalui bsama2 kami yg hndak dihiburkan dalam hati..